Мартин Скорсезе вече мисли за оттегляне от киното
Мартин Скорсезе вече мисли за оттегляне от киното / снимка: Gulliver/Getty Images

Прочутият холивудски режисьор Мартин Скорсезе смята да се оттегли от филмовия бизнес, тъй като започва да изпитва затруднения да отговори на физическите изисквания и на финансовия натиск при създаването на филми.

71-годишният режисьор смята, че му остава да създаде още няколко филма и планира да се оттегли от бизнеса след няколко години. „Имам желание да правя много филми, на 71 години съм и ми остава да направя още няколко, ако въобще успея. Липсва ми времето, когато имах желание да експериментирам и да опитвам различни видове филми, липсва ми времето, но то свърши”, заяви Скорсезе в рамките на кинофестивала в Маракеш, Мароко, на който беше гост.

„С напредването на възрастта се появяват задължения, създавате семейство...С напредването на възрастта става физически трудно, както и от бизнес, особено от финансова гледна точка. Отговаряш за много пари, ако ги получиш”, сподели режисьорът, отбелязва БГНЕС. 

Той не спести похвалите си за Леонардо Ди Каприо, който участва в новия му филм „Вълкът от Уолстрийт”. „Той ми възвърна ентусиазма да създавам филми... Неговият ентусиазъм и вълнение ме накараха да продължа с още пет филма”, заяви Скорсезе.