Кралските банкети в замъка Уиндзор или Бъкингамския дворец са грандиозни събития, чиято подготовка изисква месеци работа, пише каналът "Royal News" във vbox7. Ето и какво не знаем за тези събития:

Подготовка за банкета

Подготовката за събитието отнема 6 месеца, а на персонала са му необходими 3 дни, за да нареди масата. Следобеда преди банкета, кралицата задължително минава на проверка. Всеки стол трябва да е на правилното разстояние от масата, да са наредени по 6 чаши за всеки гост, а салфетките да са сгънати в определена форма.

Персонал в действие

Около масата за банкета са разположени 19 станции, всяка от които е обслужвана от четирима – паж, лакей, под иконом и иконом за виното. Персоналът използва светофарна система, за да кординира всеки курс. Използват се специални планове и диаграми за самото сервиране, а в списък с инструкции са описани всички хранителни изисквания на кралските особи и гости.

Дрескод

За официалните банкети съществува дрескод, който включва официални рокли и диадеми за дамите и често бяла вратовръзка за господата. Кралското семейство носят ордените, дадени им като признание за кралската служба.

Вечеря

Преди вечерята се изнасят тостове и речи и се свири националния химн. Струнен оркестър се грижи за музиката по време на събитието. Всяко ястие се сменя веднага щом кралицата приключи със своето. Краят на банкета се сигнализира с пристигането на 12 гайдари, които обикалят стаята.

храна кралското семейство
iStock/Getty Images


Гостите и кралицата

По време на банката е важно да не докосвате кралицата и да не се ръкувате с нея, освен ако тя не предложи. Гостите не трябва да напускат събитието преди нея, освен ако не е дадено специално разрешение. По време на разговорите се избягват лични въпроси. Почетният гост на събитието стои отдясно на кралицата.