Кралските сватби са събития, за които се говори много преди тях и много след тях. Те се подготвят дълго и се следят от много хора. Въпреки това и при тях не липсват някои гафове. Няколко конфузни ситуации, които са се случили по време на кралските сватби, вижте в канала "Royal News" във vbox7:

Принцеса Даяна разлива парфюм по сватбената си рокля

Точно преди да пристъпи по пътеката, принцеса Даяна се опитва да нанесе на китките си своя любим аромат - Quelques Fleurs от Houbigant Paris. Но според нейния гримьор тя случайно е „наклонила бутилката“ и я разлива точно по предната част на сватбената си рокля. В резултат на което трябва да държи тоалета на мястото, където се е образувало петното.

Принцеса Даяна обърква името на принц Чарлз

Вероятно развълнувана след проблема с парфюма си, принцеса Даяна обърква името на младоженеца си пред пълното Уестминстърско абатство. Според медиите тя го нарича „Филип Чарлз Артур Джордж“ вместо „Чарлз Филип Артур Джордж“.

Пръстенът на Кейт Мидълтън е с грешен размер

Когато херцогът и херцогинята на Кеймбридж произнасят своите обети, принц Уилям не успява да прекара сватбената халка по пръста на Херцогинята на Кембридж.  Заради строга диета, на която се подлага преди сватбата Кейт Мидълтън иска да намалят размера на пръстена, но не проверява резултата преди тържеството.

Кейт Мидълтън и принц Уилям
Gulliver/Getty Images

Тиарата на кралица Елизабет II се чупи

Само два часа преди сватбата си, диамантената диадема на кралица Елизабет II - нейното „нещо назаем“ - се пречупва наполовина. Въпреки че майката на кралицата я успокоява, че има време преди церемонията и може да смени диадемата си, според The Telegraph, бъдещата булка настоява да носи тази, която се е счупила. В резултат, на което кралският бижутер е ескортиран спешно до двореца, за да завери счупените парчета обратно и кризата е предотвратена.
 
 
Публикувахте от The Royal Family в Вторник, 2 юни 2020 г.
 
Грешка в сватбената програма на Меган и Хари

Точно преди сватбата на Меган и Хари, става ясно че херцогиня на Съсекс се е скарала с баща си и не сигурно дали той ще присъства на церемонията.

В крайна сметка Меган пусна официално изявление, че баща ѝ няма да присъства на сватбата им.

Изглежда обаче, че тази информация не достига до един от основните организатори на сватбата и в официалната програма на церемонията името на бащата на Меган, Томас Маркъл присъства.

принц Хари и Меган (
Gulliver/Getty Images