Видните личности също са имали имали своите предпочитания към храната. Някои са били чревоугодници, други са се задоволявали с прости и традиционни ястия. Ето някои от любимите храни на 7 велики личности:

Уинстън Чърчил


Британският министър е бил ценител на добрата храна, а сред най-любимите му е била супа от костенурка.

Чърчил
Gulliver/Getty Images


Моцарт

Като истински бохем, Моцарт рядко е вечерял у дома. Любимата му е храна е била кнедли с кисело зеле.

Алберт Айнщайн

В последните си години Айнщайн се въздържал от яденето на месо, но през целия си живот е обожавал да яде паста.

Джордж Вашингтон

Кетчупът от гъби е сред любимите добавки за ядене на Джордж Вашингтон. Той е започнал да го добавя към храната си по време на военната му служба. И ако обикновеният кетчуп се прави от домати, то този е от гъби, аншоа и хрян.

Какво закусват най-успешните хора в света? (ВИДЕО)

Крал Хенри I

Любимата храна на крал Хенри I е и причината за смъртта му. Той е обожавал да яде миноги – животни, които имат назъбена уста, с която смучат кръв от рибите. Но една вечер той изяжда огромна порция от миноги, след което се разболява и умира.

Пет исторически личности, починали от лакомия (ВИДЕО)

Алфред Хичкок

Кинорежисьорът е обичал да яде пай от шунка, яйца, сол, индийско орехче и лют червен пипер. Интересен факт, свързан с храната, която е ядял е, че всъщност той е мразил, дори се е отвращавал от яйцата, но явно паят е изключение.

пай
iStock/Getty Images

Чарлз Дарвин

Английският учен е обожавал да експериментира с вкусовете на различни екзотични животни. Така например, Дарвин е обичал да хапва месото на броненосец. По думите му, вкусът на животното е подобен на този на патицата. Той също е обичал да яде месо от пума, като е казвал, че това е най-добрата храна, която някога е опитвал.

броненосец
iStock/Getty Images


И още:

Какво яде кралското семейство? (ВИДЕО)

Какво хапват Обама и Путин?

Необикновените хранителни навици на 16 знаменитости