Необикновените хранителни навици на 16 знаменитости
Необикновените хранителни навици на 16 знаменитости / Guliver/Getty Images

Видните личности често пъти имат странни навици, които се изразяват и в предпочитанията им на трапезата, пише италианският в. "Кориере дела сера", цитиран от БТА.

Уинстън Чърчил

Прочутият британски държавник Уинстън Чърчил винаги е бил верен на максимата, че най-важното ядене за деня е закуската. Затова той искал сутрин на масата му да има два подноса с храна. На първия имало забулени яйца, известни още като поширани яйца, препечени филийки, кафе, мляко, масло и най-различни салами. На втория поднос имало половин грейпфрут със захар, портокалов сок и часа уиски със сода.

Барак Обама

Настоящият американски президент Барак Обама е страстен почитател на две апетитни неща - лингуини /вид паста/ със скариди, които приготвяла съпругата му Мишел и протеиновите барчета с шоколад и ядки. Той мрази сладоледа, откакто е работил като дете във веригата сладоледаджийници Баскин-Робинс. Когато обаче веднъж ученици го попитали кое е любимото му ядене, за да не изглежда като ненаситен лакомник, Обама отвърнал: броколи.

Доналд Тръмп

Републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп прилича заради хранителните си предпочитания на който и да е американски подрастващ, обичащ да похапва хамбургери и пица. Тръмп обича и добре препечените бифтеци и руло Стефани, както и сладолед с вкус на ванилия или череша.

Хилари Клинтън

Неговата основна опонентка Хилари Клинтън е страстен почитател на лютите чушки заради положителното им действие върху имунната система. Сутрин тя започва деня с прясно люто чушле от вида халапеньо.

Стив Джобс

Създателят на гиганта Apple Стив Джобс имал навика да яде само по един вид храна наведнъж. Така например той можел да се храни само с ябълки или моркови дни наред, ако не и седмици. Веднъж той толкова прекалил с морковите, че кожата му придобила оранжев оттенък. Според Джобс този вегански подход при храненето предотвратявал излъчването от тялото му на лоши миризми. Това пък позволявало на Джобс да спестява душовете и той понякога се къпел само веднъж седмично.

Бил Гейтс

Милиардерът Бил Гейтс лично призна неотдавна, че харесва евтини хамбургери, диетична кола и сирене, но не в традиционния му вид, а на спрей.

Хенри Форд

За Хенри Форд е известно, че гледал на тялото си като на кола, която трябва да бъде захранвана с подходящото гориво. Ето защо той експериментирал с различни храни. Един от експериментите включвал ядене на бурени и треволяк от градината му. Той ги предпочитал на салата, сварени или пък върху сандвичи.

Уорън Бъфет

Милиардерът Уорън Бъфет пък бил впечатлен от извода, че при децата до 6 години смъртността била най-ниска в сравнение с останалите хора. Ето защо той се хранел с храна за деца до 6 години или с храна, с каквато си мисли, че се хранят тези малчугани. Често пъти започвал деня си със закуска от сладолед. На ден изпивал по 5 кенчета Кока-кола и изяждал цели пакети чипс. Доколко подобна храна е полезна не е ясно, но едно е ясно - Бъфет е на 86 години.

Алберт Айнщайн

Гъбите, пържените яйца и ягодите били стълбовете на прехраната на Алберт Айнщайн, но и той си имал кулинарни странности, като например пунша от целина.

Патриша Хайсмит

Кафета, цигари, понички и чинийка със захар - от това е била съставена нездравословната закуска на кралицата на психотрилъра Патриша Хайсмит. През останалата част от деня хранителният й режим е бил не по-малко нездравословен - пържени картофи, бекон и зърнени храни.

Марк Зукърбърг

За създателя на Facebook Марк Зукърбърг е известно, че всяка година отправя някакво предизвикателство. През 2011 г. например беше казал, че ще яде само онова, което лично е убил. Резултатът бил една година на ястия, съставени основно от козе и пилешко месо, един път ястие от свинско, но най-вече вегетарианска храна.

Карл Лагерфелд

Карл Лагерфелд е известен с това, че не яде нищо вряло. Сутрин започвал деня си с два протеинови шейкове и варени ябълки, след което спокойно пропускал обяда. На ден изпивал и доста кенчета диетична Кола и една Пепси макс.

Пабло Пикасо

За Пабло Пикасо е известно, че през последните години от живота си е спазвал строга диета, съставена от минерална вода, мляко, зеленчуци, риба, пудинг с ориз и яйца.

Никълъс Кейдж

Никълъс Кейдж споделя, че избира кои животни да яде в зависимост от начина, по който се се съвъкупяват. Ето защо не яде никога свинско, а предпочита риба или птици, защото при тях "сексът бил по-благороден".

Стивън Кинг

Стивън Кинг, майсторът на хорър-трилъра, не може да започне да пише, без да е изял парче от любимия си чийзкейк. Той обожава и хляба, когато се пече във фурнята, заради невероятния му аромат.

Чарлз Дарвин

Когато бил студент в Кембридж, младият Чарлз Дарвин е бил член на Клуба на почитателите на изисканата кухня. Членовете му си поставяли за цел да ядат месо от редките животински видове. Ето защо Дарвин е дегустирал игуани, броненосци, американски щрауси, сови и гигантски костенурки.

Още от кухнята:

Последните менюта на десетима осъдени на смърт

Пет храни, които правят мъжете щастливи

Кулинарно пътешествие до Шанхай

Столетниците по света и техните менюта

Арабската кухня - вкусна и богата на аромати