Всеки вече знае, че лимонът има много ползи и предимства за здравето. Този плод може да действа като почистващо и разкрасяващо средство – но знаете ли, че е добре да спите и с лимон на нощното шкафче?

Само с вдишване на аромата на лимон, тялото ви усеща благотворните му хомеопатични сили. Някои от тях включват намаляване на стреса, цялостно усещане за спокойствие, потенциално намаляване на кръвното налягане, алергиите и преумората, съобщава Reader's Digest.

„Ако поставите резен лимон до леглото си, тогава ще вдишвате фин аромат на лимон през нощта. Лимонът се използва от векове като мощно етерично масло за ароматерапия“, казва Даян Елизабет, основател на Skin Care Ox.

Въпреки че повечето от ползите от съня с лимон до вас са свързани със здравето, има и някои други предимства. Едното е да държи мравките далеч – ако имате нашествие от мравки, просто натрийте лимонов сок близо до или около всички възможни входове. Цитрусовият аромат на лимона ще наруши миризмата на мравките и те ще избягват района напълно. Лимоните действат и като естествени освежители за въздух – така че докато имате лимон на нощното си шкафче, той ще изпълнява двойна функция - ще освежава въздуха около вас и ще ви осигурява естествена ароматерапия.
БГНЕС