Хелоуин наближава, а с това се увеличават и абсурдните стоки, които може човек да си купи от магазините по случай празника. Няма да се занимаваме с полемики "за" или "против" празника, но ще ви представим някои от местата по света, които наистина са зловещи и  Хелоуин не им е никак нужен. Вижте в канала "OMG Facts" във vbox7:

1. Катакомбите в Париж

Продължителните дъждове през 1780 г. наводняват и без това пренаселеното гробище Les Innocents във френската столица. След като водата спада, започва 12-годишно местене на телата от наводненото гробище в бившите варовикови кариери в града. В катакомбите са погребани 6 млн. души, като туристите могат да посетят това място и днес.
 
2. Казармите в Швайнфурт, Германия

Това място съхранява едни от най-страшните спомени от Втората световна война. В района е функционирала и психиатрична болница, където по-късно се настанява американска армия. Нацистите са съхранявали телата на покойниците, за да ги балсамират. Американски войници разказват за свръхестествени събития, като например да видят над леглото си нацистки войник или медицинска сестра, покрити в кръв.
 
3. Фарът на св. Августин във Флорида, САЩ

Твърде много са трагичните събития, които са се случили в района. И тук дори не броим паранормалната активност. Местните вярват, че в къщата до фара живее призрак на човек, умрял при боядисването на фара. Някои пък твърдят, че чуват писъци на деца от кулата, тъй като три млади момичета са намерили смъртта си наблизо.
 
4. Островът Повеглия във Венеция, Италия

Островът преди е бил карантинна зона, където са изхвърляни телата на жертвите на бубонната чума. Местните твърдят, че все още чуват камбанен звън от острова, въпреки че от векове там няма камбанария. Незаконно е да се посещава островът, но все още може да се види рушащата се болница на бреговете на Повеглия.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Проклятый остров. Хотите страшную историю на ночь? И у Венеции есть свои скелеты в шкафу. . Повелья (Повелия) – заброшенный остров на севере Италии. Остров Венецианской лагуны, расположенный всего в двух морских милях от Большого канала и в 600 метрах на запад от острова Лидо. . Слава «Чумного острова» впервые настигла Повелью в 543 году, когда «юстинианова» или «африканская» чума только начала свой разгул по Италии. То было время заката Римской Империи, и правители Рима превратили остров в карантин, сослав туда несколько тысяч зараженных, для которых он стал братской могилой. . Позже, в IX веке остров был заселен и пожил спокойной жизнью. Недолго. И в последний раз. В XVI веке Европу вновь накрыла эпидемия чумы, которая распространялась со страшной скоростью. И мертвых, и умирающих людей просто некуда было девать и власти Венеции приняли решение: свозить на Повелию не только трупы умерших, но и всех, кто проявлял малейшие признаки болезни. . В течение следующих нескольких лет остров превратился в ад. На огромных кострах сжигали зараженные трупы вперемешку с еще живыми людьми… Всего на Повелье погибло свыше 160 тысяч человек. . Далее мрачную репутацию Повельи подкрепляет психиатрическая клиника, открывшаяся на острове в 1922 году. Ее пациенты уверяли, что видят души умерших, тела изуродованые чумой, слышат шепот, крики и плач, видят людей, объятых пламенем. Но кто поверит сумасшедшим? Однако вскоре и персонал больницы стали посещать те же видения… . Но и на этом история не закончилась. Дело в том, что на остров попадали не только больные, но и здоровые люди, так называемые враги режима Муссолини. Именно в то время главным врачом больницы служил человек, известный своей жестокостью и извращенным интересом к медицине, который отрабатывал на пациентах малоизученные методы. Например, проводил операции по лоботомии без наркоза… . Впрочем, и он остался на острове навсегда. По одной из версий он упал с колокольни, по другой – выпрыгнул сам, когда его пытались арестовать. . В 1968 году больницу закрыли. Остров снова стал пустынным. Те немногие, кто попадали на остров, говорили, что оставаться там даже несколько часов невыносимо. Однако... . Продолжение ⬇️⬇️⬇️

A post shared by Пиши, Таня, пиши! (@tatiana_trrrofimova) on


5. Замъкът Лийп в Ирландия

Хората, намерили смъртта си в замъка, са безброй. Легендата разказва за мъж от клана О'Карол, който мечтаел за власт. В пристъп на лудост пронизал брат си, който бил свещеник и изпълнявал меса. В началото на миналия век замъкът е реновиран, като е открито тайно подземие, от което са изкарани три каруци със скелети.
 
И още:

Три мистериозни места в света, за които няма обяснение (ВИДЕО)

13 от най-зловещите места в света (СНИМКИ)

Пет световни загадки, които останаха неразкрити (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук