/ iStock/Getty Images
Всяка домакиня има своя гледна точка за света, и смята мнението си и начина, по който върши всичко за меродавни. Оказва се, обаче, че не винаги правим нещата по правилния начин, особено в кухнята. Руски медии разкриват най-често срещаните грешки в кухнята.

Съхранение на всички налични плодове и зеленчуци в хладилника - това е особено изкушаващо, ако имате голям хладилник. Обаче, картофите, доматите, ябълките и бананите не трябва да се слагат в хладилник, тъй като доматите, ябълките и бананите отделят етилен, който ги кара да узряват по-бързо.

iStock/Getty Images

Размразяване на месо от фризера във вода - бързото натопяване на заледеното месо в гореща вода не само ще развали вида му, но и вкусовите му качества. Най-добре е месото да се извади няколко часа преди готвене, и да се остави да се размрази само.

iStock/Getty Images

Съхранение на прясно мляко на вратата на хладилника - честото отваряне на хладилника вдига температурата му, а най-податливи на тези температурни амплитуди са именно напитките, сложени на вратата на хладилника.

iStock/Getty Images

Да приготвяме картофено пюре с миксер - може да е много примамливо и бързо, но смилането на картофите с миксер прави пюрето по-лепкаво, тежко и гъсто. Най-добре е сварените картофи да бъдат намачкани с вилица или с преса за картофи.

iStock/Getty Images

Слепени спагети - сред най-големите грешки при приготвянето на паста е да оставим спагетите във врящата вода без да ги разбъркваме периодично. Така се приготвят в Италия и ключът към равномерното сваряване, незалепването по дъното на тенджерата и един за друг, е непрекъснатото разбъркване.

iStock/Getty Images

Често отваряне на вратата на фурната при печене - неслучайно готварските печки имат прозрачни стъкла, през които да гледаме какво става вътре. Непрекъснатото отваряне сваля температурата на печене, а това влошава вкусовите качества и удължава периода на печене.

iStock/Getty Images

Съхраняване на хляба извън хладилника - хлябът трябва да стои на сухо и хладно място, а хладилникът е идеален за тази цел. Трябва, обаче, да бъде добре опакован, за да не се умирише от други храни.

iStock/Getty Images

Използване на една-единствена дъска за рязане - във всяко домакинство задължително трябва да има две или повече отделни дъски за рязане - една за плодове и зеленчуци, друга за сурово месо. Тази, на която се реже сурово месо, трябва да бъде измивана старателно след всяко ползване.

Разбиване на студени белтъци - основна грешка в кухнята е да се разбиват студени белтъци. Те трябва да бъдат на стайна температура, ако ще се приготвят целувки или каквито и да е сладкиши.
БГНЕС