Кралица Елизабет Втора назначи принц Хари за посланик за младежта

Принц Хари
Принц Хари / Gulliver/Getty Images
Кралица Елизабет Втора назначи принц  Хари за посланик за младежта на Общността  на нациите, съобщи Ройтерс.
 
В тази роля принц Хари ще насърчава младите хора от държавите, повечето от които са бивши колонии на Великобритания, да се борят с предизвикателствата.
В изявлението на Бъкингамския дворец се уточнява, че над 60 процента от жителите на Общността на нациите - около 2,4 милиарда души, са под 30-годишна възраст.

Световни лидери остават без покани за сватбата на Хари и Меган
 
"Принц Хари ще работи за създаването на връзки между младите хора и младите лидери в Общността на нациите и ще ги насърчава да използват платформите на Общността, за да се справят със социални, икономически и екологични предизвикателства, пред които е изправено тяхното поколение", уточнява изявлението на Бъкингамския дворец.
Принц Хари, който е пети по ред за наследяване на престола, увеличи обществените си изяви и е едно от лицата, които дават нов облик на монархията като модерна и близка до съвременния живот.

Принц Хари и Меган Маркъл не искат подаръци, а дарения за благотворителност
 
Кралица Елизабет Втора оглавява Общността на нациите, но има съмнения дали синът ѝ принц Чарлз един ден ще я наследи на тази церемониална длъжност.
 
Съобщението за новия пост на принц Хари съвпада с началото на срещата на високо равнище на правителствените ръководители от Общността на нациите в Лондон.

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА