/ Guliver/Getty Images
Световни лидери и политически фигури няма да бъдат официално поканени на сватбата на принц Хари и Меган Маркъл, обяви кралското семейство.
 
Покани ще получат само определени световни лидери въз основа на близките си приятелства с Хари и Маркъл, съобщи и CNN. В тази връзка поканата за присъствие на настоящия американски президент Доналд Тръмп е малко вероятна.
 
Принц Хари и Меган Маркъл не искат подаръци, а дарения за благотворителност

"Решено бе, че не се изисква официален списък с политически лидери от Великобритания и чужбина за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл", заяви говорител на принца. "Британското правителство бе консултирано за това решение", поясни той.
 
Хари и Меган разкриха още един детайл за сватбата си

Така без покана за сватбата на 19 май се оказа и министър-председателят на Великобритания Тереза Мей, оповести правителствен говорител, цитиран от Ройтерс.
 
"Гости на сватбата ще са хора, които имат директни взаимоотношения с единия или двамата членове на бъдещата брачна двойка", поясниха от кралския двор.
 
Параклисът, в който ще се венчаят принц Хари и Меган (СНИМКИ)

Правителственият говорител допълни, че параклисът Сейнт Джордж в замъка Уиндзор е значително по-малък от Уестминстърското абатство, където по-големият брат на Хари, принц Уилям се ожени за Кейт Мидълтън през 2011 г. в присъствието на редица правителствени ръководители.
 
Принц Хари няма да подписва брачен договор с Меган

Междувременно обаче стана ясно, че бившият президент на САЩ Барак Обама и неговата съпруга Мишел, които са близки на двойката, няма да присъстват на церемонията. Причината за отсъствието им не се разкрива.
БТА, БГНЕС