Колко време изчакват двойките, преди да правят секс?

Първият сексуален контакт е от значение, защото хората прилагат опита от техните предишни отношения върху текущата си половинка.
Първият сексуален контакт е от значение, защото хората прилагат опита от техните предишни отношения върху текущата си половинка. / Thinkstock/Getty Images
Близо 50 % от хетересексуалните двойки изчакват от една седмица до месец, преди да се отдадат на сексуални наслади с партньорите си, съобщи сайтът Фокс Нюз, позовавайки се на проучване сред 1000 американци и европейци в сайта за лекарски консултации "Dr.Ed.com".

Зодиите, които не биха издържали дълго без секс (ВИДЕО)

Около 21 % от двойките чакали близо 2 месеца, а 10 % - до половин година. Едва 18 % от мъжете и жените в изследването признаха, че са правили секс с половинката си преди края на първата седмица от запознанството им.

секс двойка любов
Thinkstock/Getty Images


Терапевтът по връзки между партньорите д-р Пол Хоукмайър твърди, че първият сексуален контакт е от значение, защото хората прилагат опита от техните предишни отношения върху текущата си половинка.

Разкриха кога жените губят интерес към редовния секс

Според проучване на университета на Вирджиния един от три брака е започнал с "бърза консумация" на любовния акт. Така може да се почувствате свързани с човека до вас. Тя е и отличен тест дали си подхождате в разбиранията си за романтика.

секс двойка любов
Thinkstock/Getty Images

Но тази практика може да бъде и вредна, добавят специалистите, тъй като по различни причини (стрес, притеснение, пренавиване) човек може да направи лошо впечатление и да му отнеме време да се съвземе впоследствие. Затова някои хора предпочитат да изчакат. Опознаването на другия човек подсилва преживяването по-късно.

Какво е секс по френски и има ли табута за французите?

Секс терапевтът Иън Кърнър каза, че отложеният секс създава очакване, което стимулира центъра за възнаграждение в мозъка. Това помага на двойките да оценят истински връзката помежду си.

Още секс,  любов и отношения:

Пет пози, които жените не харесват

От колко минути секс имат нужда жените?

Любимите пози в секса издават тайни за характера

Сексуалният темперамент според зодията

Разкриха колко продължава добрият секс

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК
БТА