/ Thinkstock/Getty Images
Проучване, посветено на "връзката" между дамите и техните сутиени, разкрива малка тайна - повечето жени ги използват около шест години, преди най-сетне да "скъсат" с тях, пише в. "Дейли експрес".

Шест причини да не носите сутиен (ВИДЕО)

Допитването, осъществено по поръчка на веригата "Дебънамс", показва още, че близо 10 процента от представителките на нежния пол носят един и същ сутиен цяла седмица, без да го перат.

Същият процент участнички в анкетата признават, че в чекмеджетата им за бельо се "спотайват" и сутиени на преклонната 11-годишна възраст.

Най-стриктни по отношение на този тип бельо са жените над 65 години от Северна Ирландия - над 50 процента от тях сменят сутиените си на всеки два дни.

Седем неща от гардероба ни, които крият риск за здравето (СНИМКИ)

Проучването разкрива още, че голяма част от представителките на нежния пол се смущават от пробите за сутиен. Оказва се също, че много жени са в пълно неведение по отношение на размерите на бельото.

жена сутиен
ThinkStock/Getty Images

"Шокиращо е, че милиони жени във Великобритания разчитат на един и същ сутиен повече от 10 години. При положение, че не биха носили толкова дълго един и същ чифт обувки, защо постъпват така по отношение на сутиените си?", казва експертката по бельо Ализа Риджър.

Специалистката напомня, че с течение на времето женското тяло се променя, а един сутиен, носен и пран безброй пъти, губи еластичността си. След 10-годишна употреба въпросният артикул вече не е в състояние да поддържа правилно бюста и може да причини увисване и дори болки.

жена сутиен
ThinkStock/Getty Images

"Бельото е основата на облеклото ни за пред света и е важно да ни е по мярка и да ни кара да се чувстваме привлекателни. Подходящият сутиен променя походката, стойката и дори начина, по който говорим", допълва Ализа Риджър.

Вижте още любопитни новини по темата:

Вижте какво издава начинът, по който жените си слагат сутиена

Спането със сутиен е опасно за здравето

"Фантастичният сутиен" на Victoria's Secret от 1996 година до днес (СНИМКИ)

Сутиените развалят бюста

Сърбин изобрети вибриращ сутиен за уголемяване на бюста (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА