Сутиенът трябва да се пере само веднъж на 10 дни
Сутиенът трябва да се пере само веднъж на 10 дни / Thinkstock/Getty Images

Американски текстилни специалисти предупреждават, че честото пране на сутиена може да увреди дамските гърди. Експертите препоръчват тази част от бельото да се пере веднъж на десет дни, пише сп. "Космополитън".

Бионичен сутиен пристяга бюста според движенията

Честото попадане на сутиена в пералнята вреди на неговата еластичност и нарушава свойствата му да придържа бюста. Според Лекси Сакс от Текстилната лаборатория към института "Гуд хаускийпинг" прекомерно праният артикул може да донесе повече вреда, отколкото полза на дамите. Освен ако не е попил много пот, сутиенът трябва да се пере веднъж на десет дни.

Универсален сутиен за всяка дама

Сакс препоръчва на дамите да извършват редовна "ротация" на няколко сутиена, така че те да не губят своите свойства. Също така специалистката съветва това бельо да се сваля през нощта, така че да възстанови своята форма и еластичност.

"Нощен" сутиен стяга бюста по време на сън

В пералнята сутиените трябва да се подлагат на най-щадящите програми. Да се избягват сушилните и просторите - топлината и провесването вредят на плата. Сутиенът винаги трябва да се суши върху плоска повърхност.

Сравнете цените на сутиени тук

Източник: БТА