/ ThinkStock/Getty Images
Забравете за котките като за надменни и егоистични твари - котката Балу е едно от най-милите създания на този свят и тя редовно поднася дарове на своя стопанин Бен, пише в. "Метро".

15 сладки котета, които ще ви разсмеят и умилят (СНИМКИ)

Писаната започнала да показва своята привързаност, като първоначално обсипвала своя притежател с уловени от нея мишлета или птичета. Тя скачала през прозореца на къщата, наета от студенти, за да скочи на гърдите на Бен и да му поднесе своя дар. Той от своя страна не се радвал много на тези практики, особено когато подаръците били се още живи.
Бен започнал да превъзпитава Балу и да й се кара, с добро, като изхвърлял демонстративно донесените животинки през прозореца. Писаната изпадала в конфузно положение и се натъжавала, а нейният стопанин студент се чувствал ужасно. Тя все пак ловувала цяла нощ, за да зарадва любимия си човек с прекрасна закуска, според нейните разбирания. За два месеца Бен бил затрупан с две дузини мишлета и две птичета. По тях нямало и капка кръв и той ги пускал на свобода.

Откъде идва вярването, че котките имат 9 живота?

Но след като младежът толкова упорито отхвърлял подаръците й, Балу сменила тактиката. Всяка сутрин тя започнала да му поднася по едно листо, паднало от някое дърво. Друг път му предоставяла клонка, но никога не идвала "с празни ръце".

За да покаже, че оценява даровете, Бен си играел с листата, докато Балу се кипрела на гърдите му. Сега всяка сутрин студентът се събужда с подарък, поднесен от любезната котка. Балу вече знае че прави нещата правилно и е най-щастливата писана на света, констатира нейният стопанин. Той запазвал получените в дар утринни листа и двамата с животинчето си играели с тях по-късно през деня.

И още котешки истории:

Вижте Ахил - най-популярната котка в Русия (СНИМКИ)

Котка и папагал от Челябинск са неразделни приятели (ВИДЕО)

Запознайте се с най-известните котета моряци на Москва (ВИДЕО)

Котка прекъсна изказване на кмета на Рига в интернет (ВИДЕО)

Котарак със съдба на късметлия стана хит с подвизи на плажа (СНИМКИ/ВИДЕО)

Защо тази снимка на изгубена котка е истински хит в интернет?

Когато си вземеш малко коте и то се превърне в 120-сантиметров котарак (СНИМКИ)

Историята на котето Кевин, което изглежда винаги изненадано (СНИМКИ)

Котка-песимист е новата звезда в Instagram (СНИМКИ)

Коте, използвано като жива примамка за кучета, не е забравило да обича (ВИДЕО)

Малкият порок на един иначе миловиден котарак (СНИМКИ)
БТА