Двумесечното коте на име Смърф има доста тежка съдба, преди да бъде спасено и прибрано в калифорнийския приют „Девет живота" миналата седмица. Когато пристига в приюта, животинчето страда от множество наранявания, тъй като вероятно е било използвано като жива примамка за тренировките на бойни кучета, съобщават от приюта.

Боядисаното в лилаво коте получава името Смърф заради цвета на козината си.

Смърф претърпя няколко операции, трябваше и да се уверим, че няма вътрешни наранявания", заявиха ветеринари от приюта. „Изследвайки раните на котето, установихме, че то най-вероятно е използвано като жива примамка за тренировки на кучета, подготвяни за боеве. За щастие, Смърф се възстановява забележително добре".

Зелено коте от Варна стана онлайн звезда (ВИДЕО)

Тежката съдба на Смърф направи котето известно в цял свят и сега десетки хора искат да го осиновят. Молби пристигат както от САЩ, така и от различни краища на света. От приюта обаче отказват да дадат котето за осиновяване, преди да се е възстановило напълно.

„Искаме да сме сигурни, че кандидат-осиновителите не искат Смърф просто защото е лилав", обясни директорът на приюта.

Коте се вмъква в зоопарк, за да се вижда с приятеля си рис

Въпреки тежката си съдба Смърф не е забравил как да обича. В приюта той вече е открил новия си най-добър приятел - сляпата котка Уанда.

„Те се сприятелиха веднага, още от първия ден. Сега са неразделни. Толкова са близки, че козината на Уанда вече има лилави оттенъци от боята върху Смърф. Той всеки ден я масажира, а мъркането им направо ще разтопи сърцата ви", уверяват от приюта и обещават, че двамата най-добри приятели ще бъдат осиновени заедно и няма да бъдат разделени.

И още котешки истории:

Котка-песимист е новата звезда в Instagram (СНИМКИ)

Заключен в изба котарак изпи три бутилки вино

Защо тази снимка на изгубена котка е истински хит в интернет?

Котарак изпълзя от гроба си пет дни след погребението (ВИДЕО)

Котаракът Мистър Ву редовно ходи на бар, черпят го шотче мляко