/ Guliver/Getty Images, архив
Майстор-готвачът Волфганг Пук за 24-а поредна година състави менюто за Бала на губернатора, на който ще се почерпят победители и победени, след като бъдат раздадени наградите "Оскар", съобщи сп. "Хелоу".

След поредица скандали и огромен гаф: Връщат ли блясъка си Оскарите?

награди Оскар
Guliver/Getty Images

В менюто има както нови специалитети, така и стари любими на звездите деликатеси. Сред по-необичайните предложения са парфе с хайвер, посипано с 24-каратово злато, и карамелени близалки с маракуя във формата на статуетката "Оскар". Ще има и изработени на ръка шоколадови бонбони с ликьор и кумкуат.

45 млн. кристали Сваровски на сцената на наградите Оскар (СНИМКИ)

награди Оскар
Guliver/Getty Images

Любимите деликатеси, като сандвичи с говеждо от Кобе, пица и пилешки пай също ще са на масите. Ще има по нещо за всеки вкус - тако, пушена сьомга, десерти, вдъхновени от коктейли, така че всички - от Мерил Стрийп до Гари Олдман, да могат да се отпуснат и да отпразнуват края на наградния сезон.

награди Оскар
Guliver/Getty Images

Най-знаковите събития в историята на наградите Оскар (СНИМКИ/ВИДЕО)

Напитките няма да разочароват и най-претенциозните, защото са поръчани повече от 1400 бутилки шампанско. От тях могат да бъдат напълнени 12 000 чаши.

награди Оскар
Guliver/Getty Images

Най-големите скандали на наградите Оскар през годините

На бала в зала "Рей Долби" са поканени 1500 души. Сред тях са всички тазгодишни номинирани и участници в церемонията. В чест на 90-ата годишнина на шоуто, на бала ще бъде отдадена почит на историята на киното с оригинални артефакти и музика от всяка негова ера.
БТА