Принц Хари
Принц Хари / Gulliver/Getty Images
Британският принц Хари днес ще се появи публично за първи път, след като кралица Елизабет Втора прояви разбиране към желанието му да промени ролята си, съобщи Ройтерс.

Принц Хари ще бъде домакин на тегленето на жребия в Бъкингамския дворец за Световната купа на лигата по ръгби за следващата година. Това е последният планиран кралски ангажимент на принц Хари, преди той и съпругата му да навлязат в "преходен период" към новите си роли в двореца.

Кралицата даде „преходен период“ за оттеглянето на Хари и Меган (ВИДЕО)

Принц Хари и съпругата му Меган предизвикаха криза миналата седмица, като обявиха, че искат да се оттеглят от ангажиментите си в кралското семейство, да прекарват повече време в Северна Америка и да станат финансово независими.

В понеделник кралица Елизабет Втора се срещна с принц Хари, с брат му принц Уилям и с баща им, престолонаследникът принц Чарлз, след която обяви, че кралското семейство уважава и проявява разбиране към желанието на херцозите на Съсекс да водят независим живот.

Ще бъдат ли принц Хари и Меган Маркъл финансово независими? (ВИДЕО)

Вчера принц Хари обяви във видео, че игрите „Инвиктус 2022“, които са за ранени военни ветерани, ще бъдат организирани в Дюселдорф, Германия, съобщи Скай нюз.

Меган се появи за първи път публично във Ванкувър (СНИМКА)

Меган вече е в Канада със сина им Арчи.

Принц Хари има насрочени редица срещи във Великобритания и не е ясно кога ще се присъедини към нея, пише Скай нюз.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА