В дъното на цялата история е една черна котка
В дъното на цялата история е една черна котка / ThinkStock/Getty Images
В изолиран град в Колумбия, построен на остров в река Магдалена и споменат в творчеството на писателя Габриел Гарсия Маркес, десетки котки бдят върху гробовете на семейство, за което се твърди, че е сключило договор с дявола, предаде Франс прес.

Зловещата история на любопитната робиня с отрязано ухо (ВИДЕО)

Семейство Серано отдавна се установило в Санта Крус де Момпос, изграден върху един от най-големите речни острови в Латинска Америка и отличаващ се с колониалната си архитектура.

Семейството се гордее с известността си, която се дължи на присъствието на котки върху гробовете на негови членове.

Има ли духове в града на вещиците Сейлъм? (СНИМКИ)

"Не ни притеснява, че хората казват, че се сме сключили договор с дявола. Обратно, имаме чувството, че това е фантастично", заяви 80-годишният Виктор Серано.

До смъртта на най-малкия си син Алфредо през 2001 г. дон Виктор не привличал вниманието върху себе си. Алфредо, с прякора Ел Гато (Котарака), умрял в резултат на сърдечно заболяване на 33-годишна възраст.

13 реални вещи, за които се смята, че са прокълнати (СНИМКИ)

Погребан е близо до баба си и дядо си по бащина линия в гробището на Санта Крус де Момпос - град, който бе включен в Списъка на културното и природно наследство на ЮНЕСКО през 1995 г.

"Посещаваме гроба му почти всеки следобед", увери дон Виктор.

Алфредо наследил прякора си от дядо си по бащина линия. Този прякор придобил по-голям смисъл, когато посетители в гробището забелязали, че черна котка се изтяга върху гроба на Алфредо.

Мрачната история на Джак, обречен да скита между Рая и Ада само с един фенер

Семейството я хранело и скоро се народили котенца. Тъй като броят им непрестанно се увеличавал, се появиха слухове за магьосничество и за пакт с дявола.

"Въз основа на котките местни хора създадоха легенда, придавайки мистериозен характер на тази история", поясни 41-годишният компютърен специалист Луис Домингес, който работи също като екскурзовод. 

Още смразяващи кръвта истории:

Аокигахара - гората на самоубийците

Най-страховитите места на планетата

Коя е Кървавата Мери? (ВИДЕО)

Секси призраци подмамват шофьори в Уелс

БТА