/ ThinkStock/Getty Images
Не полагайте излишни усилия в работата, съветват специалисти
Смята се, че служителят трябва да се отдава изцяло на работния процес и да полага много усилия, ако иска да бъде успешен. Въпреки това специалисти от Лондонския университет и Висшето училище по търговия в Париж препоръчват да не се преработваме, пише в. "Дейли мейл".
 
Как щастието работи в офиса

Препоръката на експертите към работодателите е да намалят напрежението в екипа. Желателно е на трудещите да се предостави възможност сами да избират къде и как да работят. Това значително ще повиши ефективността и лоялността им, сочи проучване, обхванало близо 52 000 служители.
 
Участниците в него е трябвало да отговарят на въпроси за натоварването на работното място, умората, стреса, признанието и като цяло за успеха в сферата си на изява.
 
Как да намерите добра работа за много пари?

Авторите на проучването са установили, че хората, съобщили за висока степен на натоварване (трудни за изпълнение срокове, работа под напрежение, високи темпове), страдат от влошено физическо и психическо здраве.
 
Дронове ще гонят японските работохолици от офисите

Оказало се също, че въпреки всички усилия на служителите, шефовете рядко оценяват старанието им. Напрежението на работното място в крайна сметка се отразява неблагоприятно и върху качеството на трудовия процес, отбелязват експертите.
БТА