Най-невероятните оправдания да не се ходи на работа
Най-невероятните оправдания да не се ходи на работа / снимка: sxc.hu

Има дни, когато дори най-заклетите работохолици нямат желание да се трудят и си намират разни "основателни причини" да не стигнат до офиса. За да оправдаят отсъствието си от работа, някои служители разказват невероятни истории в своя защита. Проучването е проведено във Великобритания и в него участват 1000 служители и 1000 мениджъри, пише БГНЕС.

Резултатите показват, че 60% от работодателите не вярват на основанието на служителите си да си вземат почивен ден. Една трета от началниците дори следят в социалните мрежи за "изобличаващи доказателства".

В списъка с извинения фигурират странни случки като "Плувах толкова бързо, че си блъснах главата в стената на басейна и сега имам сътресение". Ухапвания от насекоми, неработещи ръчни спирачки, които причинили "тежки сблъсъци с контейнери за боклук", са само малка част от идеите, които могат да се родят в главата на някой, който не иска да отиде на работа. Някои британци дори се оправдават с домашните си любимци или половинките си, които понякога "причиняват повреди на служителите по време на любовна игра".

Работодател във Великобритания дори получил на два пъти извинение от един и същи служител, че майка му се е споминала. Срещат се и оправдания като "Кучето изяде обувките ми" или "Купих си нови контактни лещи и още не мога да свикна с тях".