В последните няколко години един от най-важните елементи върху лицата ни са веждите. Не просто е модерно да имаме красиви и изящни вежди, но и правилният избор на форма, цвят и прецизност в подчертаването им ще ни дари с естествена, непринудена красота. Отдавна настъпи краят на тънките вежди, а по-буйните са само за твърде смелите. Красивите, добре оформени вежди са на почит, а как точно да се сдобием с тях, вижте в новото видео на Natali’s Beauty

Веждите през последните 100 години


През 20-те години на миналия век модерните вежди са били тънки, изписани с черен молив, а модата по тях е въвела актрисата Клара Боу. По-късно през 30-те модата се запазва, като само позиционирането на тънките ивици е било по-високо и така жената е изглеждала изненадана. През 40-те веждите вече са придобивали естествени, космати, почти недокосвани с пинцета форми, а през 50-те Диор въвежда добре оформените, изкусно подчертани и красиви вежди. Следва десетилетие на естествени форми, които са подчертавани дори допълнително, както и едни седемдесетарски вежди, съвсем нежни и естествени, само добре сресани. Разрошените вежди са символ на 80-те, а през 90-те Дрю Баримор въвежда мода по тънките изрисувани вежди. 2000 г. се свързва с добре изрисувани вежди с остра чупка, ала Кристина Агилера и Дженифър Лопес, а десетилетието, в което се намираме сега отново е време на буйните, гъсти, красиви вежди.

Най-красивите вежди, за които всички жени мечтаят (СНИМКИ)

А ето и как да ги оформите вие, така че да бъдат възможно най-красиви естетически:

Оформяне на вежди

Най-важното правило е да следваме естествената форма на веждите си, а не да ги променяме коренно. В крайна сметка природата си знае работата и ни е създала уникални и натурално красиви. Пък и в момента е модерно веждите ни да бъдат по-плътни, затова забравете за онези тънки ретро ивици.

Има разбира се и няколко основни точки, които трябва да следваме за красивото и най-вече естественото оформяне на веждите ни.

Първо мерим откъде да започва веждата и това обикновено е мислено прокарана права линия от най-външния ъгъл на носа ни по посока нагоре. След това измерваме къде да е краят на веждата – линия по диагонал, която тръгва от външния край на носа ни и преминава през външния ъгъл на окото ни. Прокарваме мислено линия в продължение на този лъч. Арката на веждата пък определяме като погледнем право напред и с линия минем от носа, през зеницата и след това мислено още по-нагоре.

Ако имате по-буйни вежди, които искате да укротите, бихте могли и да подрежете косъмчетата, но бъдете много внимателно с ножичката. Използвайте гребен за вежди, срешете първо косъмчетата нагоре, подравнете прецизно с ножичка, а след това и надолу, като отново използвате ножичката със спокойна ръка и особено внимание с острия й връх.

Последен писък на модата: Паунови вежди (СНИМКИ)

Подчертаване на вежди

Заради модата по добре оформените вежди в последните години различни производители на козметика създадоха най-разнообразни продукти за подчертаването им – от моливи, през прахообразни продукти, та чак до гелове за фиксиране на косъмчетата им.

Във всеки един от случаите е добре да имате гребенче за вежди, с които да ги срешите добре по посока на косъма, за да видите къде е необходимо попълването им.

След това трябва да сме сигурни, че сме подбрали и правилния цвят на продукта – обикновено правилото е да се спрем на цвят, който е с 1-2 тона по-тъмен от цвета на косата ни, за да бъде естетически издържана линията на веждите ни.

Вежди като бодлива тел: Бихте ли го направили? (СНИМКИ)

Ако веждите ни са по-редки
и имат нужда от повече попълване, най-удачен избор е моливът за вежди, който не бива да бъде много мек и със сигурност изключително остър, така че прецизно да изрисуваме фини косъмчета в участъците, в които такива просто липсват.

вежди
Thinkstock/Getty Images

Най-лесен и удачен избор за момичетата с плътни вежди си остават прахообразните продукти. Но и тук има важно правило! За да изглеждат максимално естествени и ефектни, използвайте два цвята продукт – един по-светъл за основата на веждите и един по-тъмен за края ѝ.

С прецизна четка като тази поставете светъл нюанс в началото като наистина бъдете внимателни, за да не изглеждат веждите ви като ваденки.

В края с леки движения нанесете тъмния нюанс, така че веждата да изглежда добре завършена.

Накрая срешете с гребенче, за да отнемете излишното количество продукт.

Веждите издават нашите чувства (ВИДЕО)

Хитрост е да използвате четката или бюти блендера с остатъка от фон дьо тена и леко да минете във вътрешните части на веждите, за да са още по-естествено изглеждащи и ненатрапчиви.

Ако пък имате плътни вежди, вие сте истински късметлийки. Тогава заложете на гел, който просто да фиксира косъмчетата на мястото им. Вариант 1 е да бъде прозрачен, а ако косъмчетата ви са светли като моите, за допълнителна текстура и фиксация, използвайте цветен гел, който да поставите в минимални количества по посока растежа на косъма.

Новата кралица на дебелите вежди

Микроблейдинг – новият хит

Няма как да пропуснем и най-новия хит – процедурата микроблейдинг на вежди, или още т.нар. 3D вежди. Родината на това оформяне с перманентен грим е Япония и ако попаднете на истински добра козметичка, тя ще ви дари с уникални перманентни вежди, които нямат нужда от никакво подчертаване ежедневно.

При този метод чрез много фини игли се поставя пигментно вещество в базалната мембрана между епидермиса от дермата. По това си прилича и се отличава от татуирането. Много по-повърхностно е, следователно я няма и неприятната болка. Микроблейдингът е ръчен метод, който козметици и лекари определят като нежен и щадящ. Ако не сте сигурни как ще изгледате с вежди, оформени по този начин, може да поискате предварително скициране, при което се използва специален уред, измерващ златното сечение.Тук се отделя внимание на всяко косъмче поотделно. 24 часа след процедурата към кожата, в третираните участъци трябва да се подхожда с особено внимание.