Предпочитанията на дамите клонят най-вече към нежно извитите S-образни вежди на Анджелина Джоли, считани за най-женствени
Предпочитанията на дамите клонят най-вече към нежно извитите S-образни вежди на Анджелина Джоли, считани за най-женствени / Gulliver/Getty Images
Холивудската звезда Анджелина Джоли притежава вежди със специфична форма, каквито повечето жени също искат да имат, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на британски пластичен хирург.

Д-р Джулиан де Силва от клиниката за лицева козметика и пластична хирургия в Хамърсмит, Лондон, е проучил медицинските картони на 1000 жени от цялата страна, за да определи коя е най-желаната форма на веждите.

Вижте в снимки най-красивите и най-нежеланите женски вежди в света

Проучването му разкрива, че предпочитанията на дамите клонят най-вече към нежно извитите S-образни вежди на 42-годишната Джоли, считани за най-женствени.

Холивудската актриса и режисьорка Анджелина Джоли получи приза за най-добър чуждоезичен филм
Анджелина Джоли Gulliver/Getty Images

Д-р Джулиан де Силва Де Силва определя осем най-разпространени типа вежди - от плътни като на манекенката Кара Делевин и актрисата Кийра Найтли до тънки като на актрисата Шарлийз Терон.

Перфектната жена в мъжките и женските очи (СНИМКИ)

Вторият най-популярен тип сред жените е „кралският“, при който има голямо разстояние между очите и веждите. С такива дадености могат да се похвалят певицата Риана и супермоделът Кейт Мос.

На трето място според предпочитанията на дамите експертът поставя леко сводестите вежди на бразилския супермодел Жизел Бюндхен.

Жизел Бюндхен
Жизел Бюндхен Gulliver/Getty Images

Сред най-желаните типове д-р Де Силва нарежда още „стръмно“ куполообразните вежди на певиците от САЩ Бионсе, Тейлър Суифт и Гуен Стефани, придаващи отличителен вид на лицето, както и естествено плътните вежди на британките Кара Делевин и Кийра Найтли.

Вижте и най-съблазнителните устни на всички времена (СНИМКИ)

Най-малко желаният тип вежди е естествено тънкият като на Шарлийз Терон. Трендът жените да скубят веждите си до незабележимост се наложи през 90-те години на миналия век благодарение на знойната "спасителка на плажа" Памела Андерсън.

Памела Андерсън
Памела Андерсън Gulliver/Getty Images

Тъй като с напредването на възрастта устните и веждите губят своята изразителност, дамите не харесват особено и формите на космената извивка над очите, на които липсват "характер" и елегантност.

Най-запомнящите се устни в историята (СНИМКИ)

Такива са плоските вежди на херцогинята на Кембридж Катрин и актрисата Натали Портман и окръглените вежди на холивудските звезди Джулия Робъртс и Дженифър Анистън.  

Дженифър Анистън
Дженифър Анистън Gulliver/Getty Images

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА