/ iStock/Getty Images
Омлетът е истинска находка за всяка домакиня. Бързото му приготвяне и отличен вкус ни избавят често от затруднено положение. Освен това той е изключително полезен за нашето здраве.

Не се знае кога точно и къде се е появил омлетът. Има мнение, че това се е случило във Франция в средата на 16 век. Различните национални кухни имат свои разновидности на това ястие. Но перфектният омлет трябва да е много вкусен, пухкав и да се топи в устата.

Класическият френски омлет се приготвя чрез енергично разбъркване на яйцата в тиган на висока температура. Подправя се най-често със сол и черен пипер или фини подправки.

омлет
iStock/Getty Images

Ето рецептата за обикновен омлет:

Разбитите яйца се изсипват бързо в средата на тигана, сами да се разлеят встрани. Веднага се разбъркват на равномерен пласт. Тиганът се разклаща хоризонтално, за да се отдели омлета от дъното. Омлетът е готов, когато долната му страна добие хубав златисто-жълт цвят. Изпърженият омлет сгъваме на две или три и го изсипваме в затоплена чиния.

Няколко допълнителни съставки могат да направят омлета по-вкусен и по-здравословен. За да си го направите добавете зеленчуци, месо, сирене, кашкавал. Зеленчуците ще наситят това ястие с фибри и витамини, което ще го направи по-полезно.

омлет
iStock/Getty Images