Изкупиха кукли на Уилям и Кейт преди да стигнат до магазините
Изкупиха кукли на Уилям и Кейт преди да стигнат до магазините / снимка: Reuters, архив

Компанията за играчки Мател - производител на куклите Барби, пусна в продажба фигурки на британския принц Уилям и на съпругата му Кейт, херцогиня на Кембридж. Според Би Би Си обаче тази „ограничена серия” от 25 000 кукли двойки изобщо не е стигнала до рафтовете, тъй като била изкупена предварително, предаде ИТАР-ТАСС.

Преди месец Мател даде възможност на всички желаещи да си запазят срещу предварително заплащане кукленски принц и кукленска херцогиня. Цялата партида бе резервирана още преди компанията да започне разпращането на стоката, пояснява агенцията.

Фирмата регистрира бум в търсенето на „куклите аристократи” независимо от високата цена от 99,99 лири за една „двойка”. При наддаванията в Интернет цената им скочи дори до 150 лири, посочва БТА.

Куклата Барби (с образа на Кейт) и куклата на годеника й Кен (с образа на Уилям) се появиха в навечерието на първата годишнина от сватбата на принца и неговата избраничка, която бе на 29 април. Фигурките са облечени със сватбени тоалети, които напълно копират роклята на Кейт и парадната униформа на Уилям, носени по време на церемонията в Уестминстърското абатство.

Идеята във връзка с годишнината да бъдат създадени „копия” на Уилям и Кейт хрумна и на други освен на Мател. Тази седмица восъчни фигури на принца и съпругата му бяха изложени в прочутия лондонски Музей на мадам Тюсо, а също и в неговите филиали в Амстердам и Ню Йорк, отбелязва агенцията.