Ново изследване показва, че консумацията на ябълки може да има множество положителни ефекти върху здравето.

Ябълките са богати на фибри, витамини и антиоксиданти, които помагат за поддържане на здравословен имунитет и намаляване на риска от различни заболявания.

Топ 3 най-полезни плодове през пролетта

Според изследванията, редовната консумация на ябълки може да намали риска от сърдечно-съдови заболявания, диабет тип 2 и дори рак. Освен това, ябълките могат да помогнат за подобряване на храносмилането и поддържане на здравословно тегло.

istock

Те са богати на органични киселини, минерални и полезни вещества и влакнини, антиоксиданти, витамини, пектин, магнезий, фосфор, калий, калций и желязо.

Пектинът има за цел да действа благоприятно при хранителни разтройства и да понижава нивото на холестерол в кръвта. При свързване на пектина с холестерола, той се изхвърля от организма и по този начин се подобрява кръвното налягане.

Как да се храним здравословно: Митове и истини

Пектинът, на който са богати ябълките, отстранява хранителните токсини, помага при атеросклероза, сърдечно и мозъчно-съдови проблеми, гастрити, язви и стомашно-чревни и чернодробни заболявания, цироза, наднормено тегло и затлъстявания, детоксикация на организма от тежки метали, склонност към образуване на жлъчни камъни.

Затова не забравяйте да включвате ябълки във вашето ежедневно хранене и да се наслаждавате на всички ползи за здравето, които те предлагат.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня