Ако се събудите сутринта и видите в огледалото непознато и подпухнало лице, това означава, че водите нездравословен начин на живот. Всъщност причините могат да бъдат много, а понякога те се комбинират и ефектът е, че изглеждате ужасяващо. Ето някои от най-честите:

Прекалявате със сладкото

Сладките неща, които обичаме да похапваме, са вредни не само за фигурата ни, а и за вида на кожата. Рафинираните въглехидрати намаляват еластичността на кожата и ако прекалявате с тях, не се учудвайте, че се събуждате с подпухнало лице. Затова трябва да се намалите бонбоните и тортите. Подсладените газирани напитки също не са за предпочитане.

сладко
iStock/Getty Images

Алкохол

Алкохолът води до бързо стареене, така се появяват преждевременни бръчки, подпухналост, дехидратация, зачервяване и загуба на колаген.

Ако сте в млада възраст, следите от вчерашното препиване изчезват бързо. Но с течение на годините прекаляването със спиртните напитки все повече се отразява неблагоприятно на състоянието на лицето сутрин.

Грижите за лицето, които ще властват през 2019 година

Консервирани мариновани зеленчуци

Тези храни съдържат много сол и захар, а когато консумираме прекалено много сол, тялото страда от дехидратиране. Това води до подпухнала и набръчкана кожа.
Дневната норма не трябва да надвишава 3 грама сол, но при горещо време натриевият хлорид е изключително важен, затова се допускат дори до 25 грама сол дневно.

кожа
iStock/Getty Images

Полуготови продукти

Полуготовите продукти съдържат много сол, захар, консерванти и други вредни компоненти. Много по-добре е да отделите време и да приготвите същите храни, но със собствените си ръце и с продукти с доказан произход.

Кожата на лицето сигнализира за проблеми със здравето

Бързо хранене

Много по-често се храним бързо и между другото. Това не само увеличава риска от качване на килограми, но и води до редица здравословни проблеми, включително и лош вид на кожата. Старателното дъвчене ще спомогне храната да достигне до стомаха в по-готова форма за храносмилане, като по този начин ще усвоите повече от полезните вещества в нея.

И още:

Пет признака, че консумирате твърде много захар (ВИДЕО)

Тези храни ни разболяват (ВИДЕО)

Ето как захарта унищожава нашето тяло

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
Габриел Генов