Какво не бихме дали да се отървем от портокаловата кожа или от така наречения целулит?

Целулитът представлява неравномерно натрупване на подкожна мастна тъкан, което прави кожата грапава и неравномерно покрита с хлътнали и изпъкнали участъци. Освен с козметични продукти, упражнения и много вода, има някои храни, с които можете да се отървете от целулита. Ето кои са те:

Храни, богати на лецитин, аминокиселини, есенциални мастни киселини, антиоксиданти. Те са чудесни за подобряване на еластичността и външния вид на кожата.

В яйцата има много протеини, които помагат за изграждането на колаген и еластин, както и лецитин, който прави кожата по-гладка.

Орехите и бадемите също са богати на мастни киселини, които регенерират структурата на кожата.

орехи
ThinkStock/Getty Images

Бобовите храни като леща, боб, грах са изключително добър източник на фибри, полезни са при възпаления на съединителната тъкан, откъдето произлиза същината на проблема с целулита.

Добавяйте боб в салатите и предястията си. Той е богат на фибри, които се свързват с токсините и ги изкарват от тялото ви.

Как да се избавим от целулита завинаги?

Плодовете, богати на витамин С, оказват благоприятно влияние върху състоянието на кожата. Тук спадат плодове като грейпфрут, портокал, лимон, киви, боровинки.

Боровинките са заредени са с изключително ценни минерали. Малко от червените плодове добавени към овесените ви ядки ще окажат голямо влияние върху гладкостта на кожата ви.

Консумацията на зелен чай, в комбинация със здравословния балансиран хранителен режим може да ускори метаболизма. Антиоксидантите катехини в зеления чай помагат за намаляване разграждането на колагена.

зелен чай
iStock/Getty Images

И още:

Трябва да го пробвате: Кофеин срещу целулит (ВИДЕО)

Шест причини за появата на целулит и как да се борим с него (ВИДЕО)
 
Пухкави модели не искат фотошоп, показаха целулит (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук