Диетолози обявиха фъстъците за най-опасните ядки, съобщи РИА Новости. Макар реално те да не се водят ядки, всички ги познават като такива. Всъщност фъстъкът спада към семейството на бобовите растения.
Разкриха два зеленчука, които намаляват риска от инсулт
Има няколко фактора, които правят фъстъците вредни, коментира диетоложката Светлана Панченко. На първо място, те са един от най-силните алергени. Също така много често са атакувани от плесени.
"Най-вредната ядка наистина може да се нарекат фъстъците. Като цяло е грешка да се смята за ядка, защото тя принадлежи към семейството на бобовите и расте в земята", обяснява Панченко.
Отказът от месо може да бъде опасен за здравето
Диетологът добави, че всички ядки съдържат фитинова киселина, която пречи на усвояването на полезните микроелементи от храната, като желязото например. Тя препоръча преди консумация да ги накисвате във вода и след това да ги изсушите.
Разкриха два зеленчука, които намаляват риска от инсулт
Има няколко фактора, които правят фъстъците вредни, коментира диетоложката Светлана Панченко. На първо място, те са един от най-силните алергени. Също така много често са атакувани от плесени.
"Най-вредната ядка наистина може да се нарекат фъстъците. Като цяло е грешка да се смята за ядка, защото тя принадлежи към семейството на бобовите и расте в земята", обяснява Панченко.
Отказът от месо може да бъде опасен за здравето
Диетологът добави, че всички ядки съдържат фитинова киселина, която пречи на усвояването на полезните микроелементи от храната, като желязото например. Тя препоръча преди консумация да ги накисвате във вода и след това да ги изсушите.