Елвис Пресли
Елвис Пресли / Gulliver/Getty Images
Кралят на рокендрола Елвис Пресли предложил шведска тройка на британската певица Петула Кларк и на нейна приятелка, когато те го навестили в гримьорната му след концерт, съобщава в. "Гардиън".

Откъде идват шведската тройка, шведската маса и шведската стена?
 
Предложението било направено през 70-те години на миналия век. Кларк, която е на 86 години, отказала, тъй като не намирала Елвис за атрактивен, а искала да опази и честта на американската си приятелка Карън Карпентър, певица и барабанистка от групата "Карпентърс".
 
По думите на Петула Пресли бил твърде настоятелен в предложението си и бил готов начаса да се озове в леглото с двете дами. "Карън беше много невинно и мило момиче и аз чувствах нещо като майчинска отговорност към нея", спомня си Петула в интервю пред вестника. Тя бързо извела момичето от гримьорната на Краля на рокендрола.

И след смъртта си те печелят милиони долари
 
Когато си тръгвали, Елвис бил на вратата и гледал Петула в очите с израз: "Все някой ден ще ми паднеш!". Госпожа Кларк обясни, че желанието му никога не се е сбъдвало и че никога не съжалявала за това, тъй като не харесвала физически Елвис.
 
Певицата Карън Карпънтър почина от анорексия през 1983 година. Двете с Петула стават приятелки, след като се срещат в Лос Анджелис през 1969 година на премиерата на филмовия мюзикъл "Довиждане, мистър Чипс", в който Кларк играе главната роля.

И още:

Продадоха на търг коли, на които се возили музикални легенди

Колко трае любовта: вижте най-кратките звездни бракове (СНИМКИ)


Ще изчезнат ли легендарните китари „Гибсън”?

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА