/ Guliver/Getty Images
Майкъл Джексън отново оглави класацията за най-високодоходните починали знаменитости
Кралят на попа Майкъл Джексън за шести път оглави класацията на сп."Форбс" за най-доходоносната починала знаменитост, съобщава сайтът на изданието.

Починалият през 2009 г. Джако е осигурил на своите наследници през изминалите 12 месеца приходи в размер на 400 млн. долара. Миналата година тази сума възлизаше на "едва" 75 млн. долара. По-голямата част от приходите идват от дяловете на певеца при продажбата на звукозаписната компания "И Ем Ай". Приходите се допълват от удължените договори със звукозаписната компания "Сони/Ей Ти Ви" за правата над каталога с произведенията на Джако и от редица телевизионни проекти, сред които "Хелоуин на Майкъл Джексън".

Вижте какво не знаете за Майкъл Джексън (СНИМКИ)

Кралят на рокендрола Елвис Пресли, починал през 1977 г., се изкачи от четвърта позиция на второ място в тазгодишната класация. "Форбс" оцени доходите му на 40 млн. долара, с 5 млн. повече в сравнение с миналата година. Доходите на Елвис са от продажбата на негови албуми, ежегодно се продават около 1 млн. копия, билети от къщата музей в Мемфис, а също така от развлекателния комплекс, който се намира там.

В челната тройка се класира също и играчът на голф Арнолд Палмър, починал през октомври 2016 г. Неговите 35 млн. долара са се натрупали основно след продажбата на правата над изобретената от него алкохолна напитка, съдържаща студен чай и лимонада.

Заплата след смъртта: Кои са най-печелившите покойни знаменитости?

Общата сума на доходите на покойните знаменитости за изминалите 12 месеца е била 628 млн. долара и се оказва почти двойно по-голяма (312 млн. долара) в сравнение с миналата година, обобщава още изданието.

Кои са най-богатите в хип-хопа? (СНИМКИ)

В първата петица влизат също така художникът-карикатурист Чарлз Шулц с доход от 34 млн. долара и Боб Марли, който "събира" 23 млн. долара. В топ 10 на "мъртвешката класация" са американският детски писател Доктор Сюс, основателят на "Плейбой" Хю Хефнър, Мерлин Монро, Принс и Джон Ленън.
БТА, БГНЕС