Ако искате да живеете по-дълго и да се радвате на добро здраве, консумирайте пет порции плодове и зеленчуци дневно и не забравяйте да редовните физически упражнения, съветват британски експерти.
Сред зеленчуците, които е добре да не пропускате, специалистите поставят чушките, пише в. "Дейли експрес".
Има ли разлика между чушки и пиперки?
Според диетоложката Джулиет Келоу и нутриционистката и медицински консултант д-р Сара Бруър чушките са храна-чудо, която помага за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания.
Специалистките са на мнение, че всеки трябва да се стреми да хапва между три или четири чушки седмично.
Как да си набавим полезните за здравето 10 порции плодове и зеленчуци дневно?
Препоръчваният зеленчук е богат на витамин С и каротеноиди - мощни антиоксиданти, допринасящи за прочистването на свободните радикали, които увреждат клетките и могат да отключат процеса, водещ до атеросклероза.
Храните, които правят чудеса за имунната система
Според някои проучвания редовната консумация на чушки може да осигури защита и срещу белодробни заболявания и белодробен рак.
Хапването на люти чушки също се свързва с по-добро здраве на сърцето, и освен това помага за отслабване.
Вижте как изглеждат най-лютите чушки в света (СНИМКИ)
Специалистките препоръчват чушките да се консумират сурови, сушени или смлени. Ако хората предпочитат консервирани чушки, трябва да са сигурни в качеството им.
За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
Сред зеленчуците, които е добре да не пропускате, специалистите поставят чушките, пише в. "Дейли експрес".
Има ли разлика между чушки и пиперки?
Според диетоложката Джулиет Келоу и нутриционистката и медицински консултант д-р Сара Бруър чушките са храна-чудо, която помага за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания.
ThinkStock/Getty Images
Как да си набавим полезните за здравето 10 порции плодове и зеленчуци дневно?
Препоръчваният зеленчук е богат на витамин С и каротеноиди - мощни антиоксиданти, допринасящи за прочистването на свободните радикали, които увреждат клетките и могат да отключат процеса, водещ до атеросклероза.
Храните, които правят чудеса за имунната система
Според някои проучвания редовната консумация на чушки може да осигури защита и срещу белодробни заболявания и белодробен рак.
ThinkStock/Getty Images
Вижте как изглеждат най-лютите чушки в света (СНИМКИ)
Специалистките препоръчват чушките да се консумират сурови, сушени или смлени. Ако хората предпочитат консервирани чушки, трябва да са сигурни в качеството им.
За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук