Чушките са богати на витамин С и каротеноиди
/
ThinkStock/Getty Images
Ако искате да живеете по-дълго и да се радвате на добро здраве, консумирайте петпорции плодове изеленчуци дневно и не забравяйте да редовните физически упражнения, съветват британски експерти.
Сред зеленчуците, които е добре да не пропускате, специалистите поставят чушките, пише в. "Дейли експрес".
Според диетоложката Джулиет Келоу и нутриционистката и медицински консултант д-р Сара Бруър чушките са храна-чудо, която помага за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания.
ThinkStock/Getty Images
Специалистките са на мнение, че всеки трябва да се стреми да хапва между три или четири чушки седмично.
Препоръчваният зеленчук е богат на витамин С и каротеноиди - мощни антиоксиданти, допринасящи за прочистването на свободните радикали, които увреждат клетките и могат да отключат процеса, водещ до атеросклероза.
Специалистките препоръчват чушките да се консумират сурови, сушени или смлени. Ако хората предпочитат консервирани чушки, трябва да са сигурни в качеството им.