Режисьорката на „Можете ли да ми простите?“ Мариел Хелър получи отличието за адаптиран сценарий от името на сценаристите на Никол Холофсенър и Джеф Уити
Режисьорката на „Можете ли да ми простите?“ Мариел Хелър получи отличието за адаптиран сценарий от името на сценаристите на Никол Холофсенър и Джеф Уити / Gulliver/Getty Images
Две големи изненади имаше на едновременните церемонии в Лос Анджелис и Ню Йорк по връчването на 71-вите награди на Гилдията на сценаристите, съобщи Дедлайн.
 
Победители в категориите оригинален сценарий и адаптиран сценарий станаха филми, които бяха пренебрегвани по време на наградния сезон - съответно "Осми клас" на Бо Бърнам и "Можете ли да ми простите?", чиито сценаристи са Никол Холофсенър и Джеф Уити.

Изненади, куриози и пренебрегнати звезди на номинациите за Оскар 2019
 
"Осми клас" наскоро донесе на Бърнам наградата за първи игрален филм на режисьор на Гилдията на режисьорите, а сега стана първият филм, който е спечелил отличието за оригинален сценарий на Гилдията на сценаристите, но не участва в надпреварата за Оскара, от "Боулинг за Колумбайн" от 2003 г. на Майкъл Мур. "Осми клас" победи "Рома", "Вице", "Нито звук" и "Зелената книга" в надпреварата за отличието.
Режисьорката на „Можете ли да ми простите?Мариел Хелър получи отличието за адаптиран сценарий от името на сценаристите Холофсенър и Уити.
 
Освен "Можете ли да ми простите?", за отличието за адаптиран сценарий бяха номинирани също "Черната пантера", "Роди се звезда", "Черен в клана" ("BlacKkKlansman") и "Ако Бийл стрийт можеше да говори".
 
"Вани над Бродуей" спечели отличието за документален сценарий. Наградата за комедиен сериал бе присъдена на "Удивителната госпожа Мейзъл", а призът за драматичен сериал спечели "Американците". Отличието за нов сериал пък получи "Бари".

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА