„Търсим човек, който трябва да притежава отлични умения за самозащита, да може да оказва първа медицинска помощ, да познава основите на психологията и да може да шофира екстремно". Обява за работа с тези изисквания звучи сякаш ФБР си набира нови агенти. Всъщност това са основните умения, които трябва да притежава една бавачка, за да работи за британското кралско семейство. Ето 9 умения, които трябва да притежават бавачките в британския кралски двор:

1. Образованието на кралските бавачки

Не е достатъчно просто да обичате да се грижите за децата, за да станете кралска бавачка. Бавачките, които се грижат за кралските деца, трябва да са завършили колежа „Норланд“, който не е достъпен за всеки. Изискванията са кандидатките да са в добро физическо здраве и да имат безупречна биография. Те трябва да владеят английски перфектно. Момичетата не само учат как да се грижат за деца, но изучават и предмети като психология, история, философия, социология и литература.

кралската бавачка
Gulliver/Getty Images

2. Предварителна практика с бебета роботи

По време на обучението бъдещите бавачки се упражняват върху бебета роботи. Те са програмирани с всякакви бебешки прищявки и могат да събудят своята бавачката през нощта, да плачат за храна или да искат вниманието ѝ. На студентките не се позволява да игнорират нуждите на роботизираното бебе и те трябва да му окажат нужното внимание по всяко време от денонощието.

Как се става елитна детегледачка? (ВИДЕО)

3. Бавачка е и бодигард

Бавачка трябва да може да защити себе си и бебето, за което се грижи. Момичетата в колежа „Норланд“ вземат уроци по самозащита, които се преподават от бивши офицери на военното разузнаване. По време на последния курс на тяхното тригодишно обучение, те също се обучават как да оказват първа медицинска помощ.

4. Перфектен шофьор

Кралската бавачка трябва да може да шофира перфектно. Тя трябва да осигури безопасността на повереното и дете по време на шофиране. Затова всички обучаващи се за бавачки в „Норланд“ вземат уроци по екстремно шофиране и накрая на курса вече могат да карат кола в най-трудните условия.

5. Главната бавачка в двореца

Престолонаследникът принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън заложиха на качеството, а не на количеството. Само една бавачка отговаря за техните три деца. Това е испанката Мария Тереса Турион Борало. Тя завършва колежа „Норланд“ преди 20 години и започва да работи като бавачка в кралския дворец, когато Джордж е на 8 месеца и от тогава е неотлъчно с децата на Уилям и Кейт.

Съвременната Мери Попинз: Коя е дясната ръка на херцогиня Катрин? (СНИМКИ)

6. Бавачката е част от семейството

Кралската бавачка на практика се превръща в част от семейството, защото тя придружава децата навсякъде, включително при семейни тържества и пътувания. Тятрябва да живее в двореца, за да е близо до децата. Според публикуваните писма на Джун Уалер (бавачката, която помага на Елизабет II при отглеждането на третото ѝ дете – принц Андрю) работният и ден приключвал в 20:30 ч. и преди този час тя е била изцяло на разположение на децата и дори не ѝ е било позволено да се обади по телефона. Това обаче е правило, с което се е сблъскала Джун Уалер през 60-те години и не се знае дали в наши дни то все още е в сила.

бавачка
Gulliver/Getty Images

7. Бавачката трябва да може да пази тайна

Бавачката става свидетелка на много случки от кралския двор и разбира немалко неща за кралските особи, но на нея не ѝ позволено да говори за това. Няма да видите кралската бавачка в социалните мрежи и никъде няма да прочетете нейно интервю. Когато постъпват на работа, всички служители в кралския двор подписват договор за пълна конфиденциалност.

8. Без шамари и пляскане по дупето

Физическите наказания и възпитателни мерки, като шамари и пляскане по дупето, са забранени за всяка бавачка, не само за кралските. Колежът „Норланд“ обещава, че нито един от неговите възпитаници никога няма да наложи телесно наказание на дете. На тях дори им е забранено да хващат грубо децата за ръката или да ги дърпат.

9. Бавачката не заменя родителите

Даже добре обучените и всеотдайни кралски бавачки не забравят, че родителите са най-важните хора в живота на детето.Те никога не се опитват да заемат тяхното място. Възпитаничките на колежа са съветвани да ангажират родителите при къпането на децата или да ги оставят сами да приспиват децата си.

кралската бавачка
Gulliver/Getty Images

И още:

Строга визия и мила усмивка – бавачката на Джордж и Шарлот (СНИМКИ)

Как обучават принц Джордж и принцеса Шарлот на кралски маниери? (ВИДЕО)

30 случая, в които Джордж и Шарлот разтопиха сърцата ни (СНИМКИ)

Защо Уилям и Кейт нямат попечителство над децата си Джордж, Шарлот и Луи?

11 мъдри правила, по които Уилям и Кейт възпитават децата си

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук