Райън Гослинг и Харисън Форд
Райън Гослинг и Харисън Форд / Gulliver/Getty Images
Създаденият по романа на Филип Дик "Do Androids Dream of Electric Sheep?" и римейк на едноименният филм от 80-те години - "Блейд Рънър 2049" вече втори уикенд продължава да е най-гледаният в българските киносалони, сочат обобщените данни от тях.

„Честита смърт“ направи впечатляващо добър дебют (ВИДЕО)

Продуцираната от режисьора на първия филм Ридли Скот нова история по същия сюжет, в която играе и главният герой от тогава - Харисън Форд, е гледана от 26 201 зрители и има 301 702 лева за десетте дни от излизането си на екраните у нас.
 

Вижте защо "Блейд рънър 2049" е филм №1 в света! Вече в кината.

Публикувахте от Alexandra Films в 14 октомври 2017 г.
На втора позиция е премиерният филм от миналия уикенд - "Вездесъщият". Българският филм, награден вече със "Златна роза" в пет категории, който поставя въпроса докъде стига личното пространство, с Велислав Павлов и Теодора Духовникова в главните роли, е гледан от 7 998 зрители и има 68 507 лева приходи за първите три дни у нас.

"Вездесъщият" събра повече от 2000 души на гала премиерата

Трето място е за втората премиера от миналия уикенд - "Снежния човек" по едноименния роман на Ю Несбьо. Криминалната история, свързана с разследването на загадъчни убийства, започнали при първия сняг, е гледана от 5 177 зрители и има 48 720 лева приходи за първите три дни у нас.
Четвърто място е за анимацията "Емоджи: Филмът". Макар и вече над два месеца по екраните у нас, разказът за случващото се в един смартфон продължава да предизвиква интерес, като до този момент е гледан от 97 776 зрители и има 843 744 лева приходи.

То смрази кръвта на фенове и критици (ВИДЕО)

На пето място сред най-гледаните филми е третата премиера за миналия уикенд "My Little Pony: Филмът". Анимацията, създадена по едноименния телевизионен сериал отпреди седем години, разказва за приключенията на Сумрачна искрица, Ябълчица, Бързоногата дъгичка, Розовка, Срамежливка и Чаровница, като вече са я гледали 4 280 зрители и има 33 322 лева от билетите им за първите три дни у нас.

На шесто място е римейка на едноименния филм от 90-те години на миналия век - "Линия на смъртта".
 

Какво се случва с нас след смъртта? Вижте Нина Добрев в първия трейлър на "Линия на смъртта" В кината от 29 септември! #FlatlinersMovie #NinaDobrev

Публикувахте от Alexandra Films в 13 юни 2017 г.
Историята за прескачането между живота и смъртта, в която играе и българката Нина Добрев е вече 17 дни по екраните у нас и за това време са я гледали 24 546 зрители и има 202 232 лева приходи.

Нина Добрев наруши модно правило на премиерата на „Линия на смъртта“ (СНИМКИ)

На седмо място е българският "12 А". Историята на учителката по литература Лина, която вече се е разделила със съпруга си и трябва да спечели доверието на новият си клас, е от пет седмици на екраните у нас и за това време са я гледали 51 959 зрители, като има 404 541 лева приходи.

Осмо място сред най-гледаните филми у нас е за "Lego Ninjago: Филмът". Анимационният филм за шестте малки нинджи, които защитават своя остров Нинджаго, е гледан от 33 616 зрители и има 297 161 лева приходи за месец на екраните у нас.

На девета позиция е екшънът "Kingsman: Златният кръг".
 

Готови ли сте за здрав шпионски екшън? А готови ли сте за Колин Фърт, Тарън Еджъртън, Jeff Bridges, Джулиан Мур, Хали Бери, Педро Паскал, Elton John и Channing Tatum? Реторичен въпрос, разбира се! :) Гледайте "Kingsman: Златният кръг" в кината от 22 септември. #Kingsman

Публикувахте от Alexandra Films в 25 април 2017 г.
Продължението на историята за елитните британски шпиони, които трябва да потърсят своите американски събратя за помощ, за да спасят повторно света, е от месец на екраните у нас и за това време филмът е гледан от 40 588 зрители и има 375 113 лева приходи.

Десета позиция е за комедията "Всички мои мъже". Историята с Рийз Уидърспун, в която самотна майка с две деца приютява трима младежи, нуждаещи се от жилище, е гледана от 8 003 зрители и има 68 618 лева приходи.
БТА