Вездесъщият
Вездесъщият / netinfo
От 13 октомври зрителите ще могат да видят най-новия български филм в кината, а NOVA е копродуцент
Повече от 2000 души гледаха най-новата българска продукция – „Вездесъщият”,  дело на компанията “Мирамар Филм”, която ще се разпространява от „Лента” в киносалоните у нас от 13 октомври.  Дългоочакваната гала премиера на най-новия български филм събра популярни имена от кино средите, представители на шоу бизнеса и фенове на родното кино в зала 1 на НДК, който светна в червено специално за събитието. Лентата предизвика истински фурор сред зрителите и спечели високата оценка на публиката. Това е поредният филм, с който Нова Броудкастинг Груп затвърждава подкрепата си на качествени български кино и телевизионни продукции.

Историята е базирана на актуалната в наши дни тема за новите технологии и наблюдението. Сюжетът проследява живота на мъж, който постепенно се увлича да следи хората около себе си със скрити камери. Всичко започва като невинно хоби, но неусетно героят влиза в ролята на вездесъщ регулатор на чужди съдби.

„Гледам го за втори път, след официалната прожекция във Варна, и искам да кажа, че това е един великолепен филм. И без излишни думи, без многословия, това съвпадение на голямата награда „Златна роза” – на журито, плюс наградата на публиката и на критиката, само по себе си говори за качествата на филма и се случва много рядко. Тази тройна комбинация, 3 в 1, според мен дава великолепен старт на филма и най-важното пожелание – той да намери своите зрители. Това е най-важното за всеки филм, след еуфорията, след наградите, след премиерата и блясъка, той да намери своите зрители”, сподели кинокритикът Божидар Манов.

Вездесъщият
netinfo

“Започнеш ли да гледаш, разбираш, че не можеш да се скриеш от този филм. Той гледа право в теб - натрапчиво, обсебващо, разоръжаващо”, допълва драматургът Юрий Дачев.

Ето какво каза обичаната българска актриса Татяна Лолова: “Вездесъщият” е български филм на световно ниво, с прекрасен екип и великолепни актьори. Punctum - върхът между върховете. Бях омаломощена от вълнение, радост, възторг! Този филм ме влуди, Господи, откъде се пръкна това момче Велислав Павлов? Какъв Велислав е той? Неговото име е Демон! На добър час на филма!”

"Смятам, че „Вездесъщият” е един наистина много хубав филм, а най-хубавото е, че е тук и сега, че ни докосва във времето, в което живеем - в този дигитален свят, в който сме почти всеки ден. Радвам се и че виждам толкова много добри актьори, прекрасни художници, операторът Емил Христов с вездесъщата си камера и много добри мои приятели – Илиян Джевелеков и цялата банда от Мирамар, са направили един много хубав подарък за българската публика”, коментира актьорът Камен Воденичаров.

Вездесъщият
netinfo

Премиерата на "Вездесъщият" идва броени дни след триумфа му на 35-ия фестивал "Златна роза", където събра общо 5 награди - за пълнометражен филм, за мъжка (Велислав Павлов) и женска роля (Теодора Духовникова), както и награда на критиката и на публиката. За първи път последните две съвпадат, което показва, че филмът се оценява високо и по фестивалните, и по зрителските критерии. Това е втора "Златна роза" за „Мирамар Филм”, като първата е за филма Дзифт през 2008 г.  През 2011 г. компанията продуцира най-успешния филм за годината LOVE.NET, който също е копродуциран от NOVA.

С първите си появи на голямата сцена "Вездесъщият" вече даде ясна заявка, че ще бъде блестяща комбинация, която ще задоволи вкусове на различни публики. Той обещава да наложи множество нови лица в българското кино, а очакванията на продуцентите са лентата да се превърне в безспорен зрителски хит. "Вездесъщият" е поредният български филм след LOVE.NET, "Маймуна", "Бензин", "Воевода", който се реализира със съдействието на Нова Броудкастинг Груп.

Вездесъщият
netinfo

Повече новини ще откриете на уебсайта на NOVA и на официалната Facebook страница на "Вездесъщият".