Отново ще си поговорим за едни симпатични, уж отминали времена, когато разнообразието в козметиката е било сравнително малко, а начините да бъдем красиви и забележими - страшно оригинални!

Този път ще си говорим за един бабин трик. И по конкретно – един супер соц трик, защото в днешно време повечето момичета сякаш предпочитат да заложат на козметика, отколкото на бъркани отвари, но пък в книгата за красотата е прехвален, изпитан и наистина действащ. А именно трик, който прави косата ни здрава и лъскава - става дума за отвара от живовляк, за който ни разказва Наталия от Natali’s Beauty в новото си видео:

Живовлякът е познат като ефективно средство срещу пърхот от незапомнени времена. Изплаквайте косата с отвара от живовляк, към която сте добавили ч.л. ябълков оцет. Антисептичните и антибактериални свойства на билката ще се справят с кожните проблеми на главата, се твърди в нея.

Ако искате здрава и красива коса, следвайте тези съвети (ВИДЕО)

Благодарение обаче на това, че живовлякът е огромен резервоар от витамините С, А и К, това прави косата супер бляскава и еластична.

коса
iStock/Getty Images

Как се прави отварата?

Слагам 1 супена лъжица живовляк в 250 мл кипяща вода и оставям да поври 1-2 минути.

След това изчаквам да изстине.

С помощта на тампонче за грим втриваме в корените. Разресваме хубаво косата и изчакваме 1-2-3 часа.

После отмиваме с щадящ косата шампоан.

И така веднъж седмично, през уикенда.

И още:

Как са по-секси? 20 звездни красавици, които отрязаха косите си (СНИМКИ)

Стилните прически на Кейт Мидълтън (СНИМКИ)

Тези храни ще направят чудеса за косата ви

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук