Анджелина Джоли
Анджелина Джоли / БГНЕС
Актрисата Анджелина Джоли доказа веднъж завинаги, че е много повече от холивудска звезда, като започна да преподава в Лондонското училище по икономика, съобщи Контактмюзик.

Първата й лекция беше в Центъра "Жени, мир и сигурност". Тя се фокусира върху отношението към жените в бежанските лагери и проблемите, пред които са изправени. От септември актрисата ще преподава в 12-месечен курс за магистри.

Някогашното Лошо момиче на Холивуд днес е сред най-влиятелните жени в света (СНИМКИ)

"Малко съм нервна, свил ми се е стомахът. Надявам се, че ще се справя добре. Това е много важно за мен", призна Анджелина Джоли пред в. "Ивнинг стандарт", преди да застане пред студентите.

От 2001 г. звездата участва в много полеви мисии по света като посланик на добра воля на Върховния комисариат на ООН за бежанците.

Анджелина Джоли - непознатата красавица, построила училище в Афганистан

Тя посети някои от най-засегнатите от войни точки на планетата, дари милиони на различни проекти за помощи и дори получи лиценз за пилот, за да може да доставя храна и провизии на нуждаещите се.

През 2012 г. Анджелина Джоли стана специален пратеник на Върховния комисариат на ООН за бежанците.

Работата й я отведе до страни като Камбоджа, Сиера Леоне, Танзания, Афганистан, Сирия, Судан, Еквадор, Колумбия, Кения, Намибия, Етиопия и много други.

Анджелина Джоли: Ислямска държава използва изнасилванията като политика

Там тя работеше с военни бежанци, сираци от бедни страни, за опазването на дивата природа, образованието на децата и правата на жените по отношение на сексуалното насилие в зоните на конфликти.

Още за Анджелина Джоли - една от най-красивите, талантливи и състрадателни жени в Холивуд:

Най-запомнящите се устни в историята (СНИМКИ)

Голата 20-годишна Анджелина Джоли в лондонска галерия (СНИМКИ)

Анджелина Джоли: Хуманитарната система за бежанците се пропуква


Анджелина Джоли се срещна със сирийски бежанци в Ливан (СНИМКИ)
БТА