Дженифър Лорънс
Дженифър Лорънс / Guliver/Getty Images
Носителката на награда "Оскар" Дженифър Лорънс си взима едногодишна почивка от актьорството, съобщи Би Би Си.

Дженифър Лорънс се е посветила на каузата да създаде интерес у младите хора към политиката. Тя е в управителния съвет на организацията Represent.Us заедно с режисьора Дейвид О. Ръсел. Организацията води кампании срещу рушветите в политиката и за приемане на закони срещу корупцията.

Холивудски звезди на война срещу ниското заплащане и сексуалния тормоз

Преди да се оттегли, Дженифър Лорънс ще довърши снимките в шпионския филм "Червената лястовица". В него й партнират Джоел Еджъртън, Матиас Схонартс, Шарлот Рамплинг, Мери-Луиз Паркър и Джеръми Айрънс.

Как актьор получи 1500 пъти по-голям хонорар от екранната си партньорка?

Дженифър Лорънс е известна с политическата си активност. Тя беше една от първите големи звезди, които заговориха за разликите в заплащането на актьорите и актрисите през 2015 г. Миналия месец тя участва заедно с Камерън Диас и Адел в Похода на жените в Лос Анджелис, който призова за равенство между половете и повече права на жените.

Дженифър Лорънс
Guliver/Getty Images

Дженифър Лорънс заклейми сексизма в Холивуд

Дженифър Лорънс спечели награда "Оскар" за най-добра актриса за филма "Наръчник на оптимиста". Тя е номинирана за "Оскар" също за филмите "Зимен дар", "Американска схема" и "Джой". Голяма популярност й носи поредицата "Игрите на глада".

Дженифър Лорънс
Guliver/Getty Images

БТА