След дългото затваряне заради пандемията, дискотеките отново отвориха. Там можем да срещнем най-различни хора, уникални и колоритни.

В българските клубове преобладават пет класически типа - от пияния на мотика до тузаря, пише каналът на Ралица Петровa във vbox7. Ето пълен наръчник на персонажите, с които можеш да се сблъскаш в Дивия запад на българския нощен живот.

Заграждачът

Казват, че акулите надушват кръв в радиус от 500 метра. Този тип момчета имат същия инстинкт, но що се отнася до танцуващи покрай тях момичета. Те често нападат нищо неподозиращите си жертви с изтъркани лафове и напористи танцови движения.

Веднъж набелязали мишена, трудно се отказват. Тази порода чалготечен хищник има особено високи популации в районите на Студентски град и Раковска. А на нас просто ни се иска те да бяха по-малко упорити и по-възприемчиви към думата “не”.

via GIPHY

Instagram инфлуенсърката

Зашеметяващи селфита в бляскави тоалети, снимки на ледено студени коктейли, Insta story-та от различно парти всяка нощ – тя е същинска Кари Брадшоу, живеейки живота на парти момичето мечта. Или поне така изглежда в социалните мрежи, защото когато излезеш с нея на живо, тя не мърда от сепарето цяла нощ... понеже е твърде заета да поства онлайн.

Този тип момиче е пример за случаите, в които лъскавото Instagram присъствие идва с цената на реалния живот. Когато си в дискотеката, понякога е по-добре да оставиш телефона си и просто  да се насладиш на сегашния момент.
 

Тузарят

Това е типът с VIP сепарето и ризата с навити нагоре ръкави, под които се подава часовник “Ролекс”. Ще го познаете по наргилето, което пуши, както и честите поздрави, които DJ-ят  праща на цялата му компания.

Гъст е със собствениците на клуба и поръчва алкохол за всички на масата, което – поне що се отнася до законите на българския социален елит – на практика го прави нещо като местен принц Уилям.

via GIPHY

Този, който не си знае мярката

Известен още като “пияният на животно” - това е тип, който всички познаваме. Някъде в хода на вечерта той е изгубил както броя на шотовете, които е изпил, така и способността да говори с цели изречения.

Ако имаме късмет, пияните на мотика са просто далечна бъркотия от некоординирани крайници. Понякога обаче те се оказват част от нашата компания, а на нас се пада честта да ги приберем вкъщи. И, най-важното – да ги спрем от това да пишат на бившата.


Раздаващият се напълно

Те са душата на купона – поръчват шотове за цялата компания, надават окуражителни викове и цяла нощ се раздават на дансинга с танци в стил Боби Михайлов.

Положителната им енергия е толкова заразителна, че ние можем само да им кажем “Браво!”. Ето такива хора обичаме да виждаме в дискотеката!