Случайността решава понякога кой да стане част от обкръжението ни, но ние винаги имаме избор с кого да прекарваме времето си. Ето 5 типа хора, които са част от живота ни:

1. Дългогодишният приятел

Това е някой, с който се познавате от детската градина или училище. Това е вероятно човек, с който сте свикнали и затова приемате всичките му недостатъци и смени на настроенията. При тези типове взаимоотношения често можете да влезете в спор, но е важно да го разгледате като тест за вашето приятелство.

э
Thinkstockphotos

2. Клюкарят

Когато сте заедно, всичко изглежда добре, но обърнете ли си гърба, започвате да чувате споделеното от вас отвсякъде. С времето разбирате, че тези хора настройват приятелите ви срещу вас, а още по-лошото е, че не можете да откриете причина, поради която ви го причиняват.

Не споделяйте тези четири неща с приятелките си

3. Змията

Това са хора, които са ви приятели, защото имат някаква изгода от вас. Дали това са пари или репутация, важното е те да могат да се възползват по някакъв начин. Такива приятели са винаги до вас, когато те имат нужда, но никога обратното.

приятелки
Thinkstockphotos

4. Вятърничавият

Този тип хора често нямат собствено мнение. Те никога не заемат позиция при взимане на решения. Това не значи, че са лоши хора. Често са нерешителни, защото не искат да обидят някого и искат да угодят на всички.

Пет знака, че най-добрият ти приятел си пада по теб (ВИДЕО)

5. Купонджията

Този човек и идеален за излизане по барове и дискотеки или организиране на партита, но не и за сериозни разговори или помощ. Често това са и хората, с които излизаме след работа, за да разпуснем.

приятелки
Thinkstockphotos

И още:

Имаме много по-малко истински приятели, отколкото си мислим

Стотици приятели във Facebook, но на колко от тях имаме доверие?

Защо днес приятелствата са така лесно заменими? (ВИДЕО)

Ключът към приятелството между жените

Жените от тези три зодии са най-верните приятелки (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук