Закуската е известна с това, че е „най-важното хранене за деня“. Това често повдига въпроса дали това твърдение е вярно или е просто мит.

Какво се случва с тялото ни, ако пропускаме закуската всекидневно? На този въпрос отговаря vbox7 и ни дава пет основателни причини да започнем да закусваме:

Трупане на излишни килограми

Въпреки твърденията, че пропускането на закуската може да доведе до загуба на тегло, това не е напълно правилно.

Най-вредните хранителни навици при жените

Някои изследвания показват, че всекидневното пропускане на това хранене може да бъде свързано със затлъстяването не само при децата, но и сред възрастните хора.

Пропуснатата закуска може да ви накара по-късно през деня да злоупотребите, при това с вредна храна.

Диетоложка препоръча да ядем по два бургера, вместо един с пържени картофи
ThinkStock/Getty Images

Лошо настроение

Пропускането на закуската е свързано с цялостното настроение на човека. Хората, които не се хранят сутрин, са склонни да се чувстват депресирани по-често.

Риск от диабет

Също така, пропускането на първото хранене за деня 4 или 5 пъти седмично може да доведе до повишен риск от развитие на диабет тип 2. Това може да бъде свързано и с ниски нива на кръвната захар.

Не яжте това за закуска

Когато нивото на кръвната захар спадне, това води до бързи промени в настроението. След дълга пауза без храна сутрин, запасите от гликоген са малко и тялото се нуждае от повече енергия, за да работи продуктивно. След като закусите, тялото започва да разгражда мастните киселини, за да произведе енергията, от която се нуждае. Ако не закусвате дори и да се чувствате добре сутрин, може да се почувствате много изтощени след няколко часа.

Естонската традиция приема, че Нова година е подходяща само за най-нетърпеливите. За да осигурите трапеза, пълна с храна за следващата година и пълна с просперитет, трябва да ядете 7, 9 или 12 пъти през деня., Всяко хранене трябва да даде сили да започне годината, така че ако посетите Талин на тези дати, гарантирано ще се насладите на най-традиционната кухня, картофени салати, колбаси и т.н.

Замаяност и главоболие

Неправилната диета и пропускането на хранене може да предизвикат главоболие или мигрена. Експертите твърдят, че нередовната закуска може да повлияе негативно на тялото. Това обикновено се дължи на твърде ниските нива на глюкоза в кръвта.

Главоболието, причинено от липса на храна, често е тежко и може да бъде придружено от леко гадене.

Лош дъх

Хората, които пропускат закуската, са два пъти по-склонни да страдат от лош дъх. Липсата на храна сутрин позволява на бактериите, причиняващи миризма да останат в устата.