Аромат, усещане, освежаване - един от любимите сутрешни рутуали на майките, които са свикнали да пият кафе. Нищо, че често се случва то да бъде довършено в следобедните часове, но да не изпадаме в подробности.

Кафето е жизненоважно сутрин, особено ако имаме бебе и ставаме “n” на брой пъти през нощта. Но сигурно не знаете, че освен за пиене, може да му намерите много приложения. Ето 5 от тях:

Маска за лице

Кафето спомага за премахване на мъртвата кожа и борбата срещу бръчките. Смесете 1 чаена лъжичка сода с 2 чаени лъжички инстантно кафе. Сместа се нанася върху лицето, след което стоите 20 минути така и я отмивате със студена вода.

маска
ThinkStock/Getty Images

За борба с целулита

Кафето има антицелулитно действие. Остатъците от кафето разбърквате с кокосово олио и масажирате проблемните зони с кръгови движения за 5-10 минути и изплаквате с вода. Същата смес може да я използвате и за ходилата си като скраб – употребата е отново на същия принцип.

Трябва да го пробвате: Кофеин срещу целулит (ВИДЕО)

Тъмни кръгове и торбички под очите

Ако ви е останало кафе, сложете го във фризера, за да се охлади, но не да се замрази. Нанасяте под очите си и така в продължение на 20 минути. Изплаквате със студена вода.

Перфектна кожа през зимата – ето как (ВИДЕО)

Срещу неприятна миризма

Ако използваме лук и чесън, резултатът е благоуханието, с което се сдобиват ръцете ни след готвенето. Рецептата срещи това е следната -   натривате ръцете си в кафе и отмивате с течаща вода.

Косопад

Често след раждането дамите страдат от засилен косопад. Кафето помага и за това. Свареното кафе се втрива в скалпа с масажиращи движения, стои се няколко минути и се измива с чиста вода. Кофеинът в кафето спомага растежа на косата, като същевременно я омекотява.

коса
ThinkStock/Getty Images

И още:

Кой е най-подходящият час за първата глътка кафе? (ВИДЕО)

Откриха още една полза от редовната консумация на кафе

Осем продукта от кухнята, които ни правят по-красиви

В какви количества е полезно кафето

Кафето - горчивото изобретение на Сатаната

Преброиха ползите и вредите от кафето

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук