Добрата грижа за кожата в зимните месеци е нещо изключително важно и полезно за всички дами, които държат на свежия и здрав външен вид. Но какво точно да правим, какво всъщност се случва с кожата през зимата и как да я третираме правилно – отговорите дава Наталия от Natali’s Beauty в новото си видео.

От постоянното сменяне на леденостуден сух въздух с по-влажен такъв, кожата често се нацепва и дехидратира, затова използването на подходящи кремове и лосиони (например такива с каково масло) е особено важно.

кожата през зимата
netinfo

Много важно е и редовното хидратиране на кожата – за целта Наталия дава една много лесна и бърза рецепта за домашни „био бомбички“.

Най-вкусната био маска за лице за студеното време (ВИДЕО)

Ето какво ни е нужно:

Разтопено кокосово масло и утайка от кафе, като получената смес изливаме във формички за лед. Изчакваме да стегне и след това обтриваме желаната от нас зона.

Как да защитим кожата си от студа?

Ексфолирането на кожата също е от особено значение – колко често да се прави това много зависи от вида на ексфолианта, а препоръчаните от Наталия „бомбички“ например са подходящи за приложение на всеки 2-3 дни, защото са био и продуктите им всъщност подхранват, а не изсушават кожата. Утайката от кафето например спомага както за премахване на мъртвите клетки, така и срещу целулит.

За дами с по-проблемна кожа и разширени пори пък са особено подходящи кремовете със съдържание на хиалуронова киселина.

Три домашни маски за красиво лице през зимата (ВИДЕО)

Никога не забравяйте, че красотата отвътре се проявява и отвън, а кожата ни ще бъде вечно благодарна, ако пием достатъчно течности, храним се с хубава храна и богата на определени вещества, които в укрепват. Според последните проучвания количеството вода, което трябва да приемаме зависи от това колко тежим – на всеки килограм телесна маса трябва да приемаме по 30 мл. вода.

Още полезни съвети за правилното третиране на кожата през зимата – вижте във видеото!