Има неща, които са забранени в различните държави или може да ги получите само срещу рецепта. Ето 5 от тях:

1. Електронни цигари

Електронните цигари набират популярност през последните години, а производителите им считат, че чрез тях пушачите ще успеят да спрат вредния навик. Но критиците вярват, че този вид цигари би подтикнал непушачите да пропушат. Заради това в Англия съществува предложение електронните цигари да бъдат изписвани само по рецепта на тези, които наистина искат да спрат тютюнопушенето.

10 опасни неща, които са били разрешени в миналото (СНИМКИ)

2. Хероин

В миналото са използвали хероина като средство за лекуване на кашлица, туберкулоза и пневмония. Майките дори са давали хероин на децата си, за да спят по-добре. Но с времето към фармацевтичната компания, която е продавала хероина, постъпили сигнали за пристрастени пациенти. Така той бива забранен и до ден днешен в почти целия свят.

3. Алкохол

През 1920 в САЩ е приет закон, който забранява продажбата и продукцията на алкохол. Единствения начин, по който е можело да се използва, е бил за медицински цели. Но забраната е имала и вратичка. Тъй като рецептата е била за 10 дни, пациентите се връщали с оплаквания и така са получавали нова и следователно още количество алкохол.

Пет продукта, които са забранени заради съставките си (ВИДЕО)

4. Дъвка

Дъвката е забранена в Сингапур от 1992. Там единствено дъвките с терапевтична цел, като никотиновите дъвки, могат да бъдат използвани. Те могат да бъдат закупени от аптеките. Там пациентите трябва да покажат личната си карта, заедно с рецептата си, а ако фармацевта прекрачи закона, го грозят две години затвор и глоба от 2 940 долара.

дъвка
Thinkstockphotos

5. Кондоми

В област Аяла Алабанг във Филипините има огромно религиозно разединение. Най-голям е процентът на католиците, които вярват че кондомите не бива да бъдат продавани, защото така се ограничава раждаемостта. Ето защо продажбата на контрацептиви е напълно забранена, освен ако не е с медицински цели.

И още:

Достъпът забранен: 9 неща, които никога няма да видите (СНИМКИ)

Пет неща, които не трябва да правите в Дубай (ВИДЕО)

10 странни неща, които се смятат за секси в различните държави (СНИМКИ)

Най-странните правила и забрани в Европа

Три от най-странните закони по света (ВИДЕО)

5 обикновени неща, които могат да ви навлекат неприятности в чужбина (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук