Рутерът е късче хардуер, което ви  предоставя интернет връзка, осигурена от доставчика на интернет услуги и я разделя или я разпръсква между различните устройства, които използват кабели или Wi-Fi.

Ето няколко рутера, с които можете да подобрите домашната връзка с интернет.

Asus RT-AC86U

Всеки, който е запознат с Asus и най-вече с продуктите, ориентирани повече към геймърите, знае точно какво се случва тук - особено по отношение на дизайна. Asus RT-AC86U изглежда като резултат от сделка с дявола, и със сигурност ще се откроява навсякъде, където го слагате. Ако търсите бърз маршрутизатор на добра цена, не можете да се объркате с този рутер.

Как браузърът ви разбира къде сте? (ВИДЕО)

TP-Link Archer C5400 v2

Ако искате високоскоростна безжична производителност от устройство, което прилича на нещо от Sci-Fi филм от 90-те години, ще искате да проверите TP-Link Archer C5400 v2. Да, изглежда странно, но ако търсите най-добрия маршрутизатор за голям дом, това е вашето решение.

интернет
ThinkStock/Getty Images

Linksys WRT32X Gaming Router

На пръв поглед Linksys WRT32X може да не изглежда толкова различно, но има в себе си всички компоненти на този високо оценен маршрутизатор и ги поставя в рутер, ориентиран към геймърите, с персонализиран фърмуер, който е изключително лесен за навигация и управление. Ако търсите надеждна пинг ефективност, която се изисква при онлайн игри, няма да сгрешите с покупката му.

Пет начина да увеличите бързината на безжичния интернет вкъщи

Synology RT2600ac

Не ежедневно срещате маршрутизатор, който може да бъде и устройство за съхранение на данни, свързано с мрежата. Този рутер ви позволява да съхранявате и достъпвате файлове през локалната си интернет връзка, затова и е един от най-добрите избори, които можете направите.

И още:

Как социалните мрежи пречат на връзките? (ВИДЕО)

Как да ползваме устройствата си по-дълго време? (ВИДЕО)

Кои уреди бавят Wi-Fi

Google представи "умния" рутер OnHub

Мелничка за черен пипер осигурява спокойни семейни вечери на масата

Wi-Fi мрежите са благодатна среда за вирусите. Как да се предпазим?

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук