/ Gulliver/Getty Images
Полковник Том Мур, който се прослави като набра 32,8 милиона лири за британската здравна служба с разходки в градината си, ще издава мемоари, съставени от дадените телефонни интервюта от шест седмици, съобщи в. "Сън".

Кралица Елизабет с жест към британския ветеран Том Мур, който навърши 100 години (СНИМКИ)

Агентите на полковника, който навърши 100 години на 30 април, са сключили договор за 1,5 милиона лири с Майкъл Джоузеф към "Пенгуин Рандъъм хаус".

Мемоарите могат да излязат в продажба до месец и половина. Полковник Мур вероятно ще дари приходите на британската здравна служба.

Британските пощи пускат пощенски знак за 100-годишнината на ветеран от войната (СНИМКИ)

Той има предложение също за детска книга, книга със съвети за начина на живот и готварска книга с рецепти от военното време, но още обсъжда какво да бъде реализирано.

Предизвикателството да измине 100 пъти с проходилка дължината на 25-метровата си градина до 100-ия си рожден ден полковник Мур си постави на 6 април. Тогава той се надяваше да набере дарения от 1000 лири. Стотната обиколка направи след 10 дена. Даренията станаха 12 милиона лири. След това продължи да върви, макар и да беше изпълнил обещанието си.

Ветеран на 99 г. направи 100 обиколки в двора си и събра 15 млн. длр. за британските медици

Полковник Том Мур записа и благотворителен сингъл с Майкъл Бол - "You'll Never Walk Alone", който оглави британската класация. Така той стана най-възрастният човек, заел първото място в нея.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА