Гал Гадот
Гал Гадот / Guliver/Getty Images
Съвременниците на Ван Гог не харесвали картините му, но той продължил да рисува и да влага душата си в тях. Първата книга за Хари Потър не се сторила интересна на нито едно издателство, но авторът Джоан Роулинг не престанала да вярва, че някой ден ще бъде оценена.

10 звезди, които чуха „грозен си“ в началото на кариерата си (СНИМКИ)

Има още много такива примери, защото успехът рядко идва от първия опит. Понякога единствено талантът не е достатъчен – трябва и упоритост. Ето няколко знаменитости, които чуха много пъти „не“ по пътя към успеха.

Гал Гадот

Не всички актьори в Холивуд имат късмета да получат важна роля в началото на кариерата си. Такъв е случаят с Гал Гадот. На 18-годишна възраст тя спечелила титлата „Мис Израел“, а след това получила много предложения за участия в реклами и снимки за списания. Гал обаче мечтаела за филмова кариера.

Гал Гадот – една истинска „Жена Чудо“ (СНИМКИ)

Гал Гадот
Guliver/Getty Images

Дълго време се явявала на прослушвания и се сблъсквала с откази. Уморена от безкрайните неуспешни кастинги, красавицата обмисляла да се откаже от амбициите си. Но ето, че през 2009 година се появява възможността да изпълни ролята на Жизел в хитовата поредица "Бързи и яростни".

След като успешно преминава и прослушването за "Жената Чудо", Гал Гадот бързо печели световна слава.

Вижте как тренира амазонската принцеса-воин Гал Гадот (ВИДЕО)


Майкъл Джордан

Като дете легендарният баскетболист Майкъл Джордан тренирал различни спортове, но най-силно бил привлечен от баскетбола. В 9 клас е бил висок 175 см. Треньорът на училищния отбор обаче отказал да го вземе в него.

Като дете легендарният баскетболист Майкъл Джордан тренирал различни спортове, но най-силно бил привлечен от баскетбола. В 9 клас е бил висок 175 см. Треньорът на училищния отбор обаче отказал да го вземе в него. Това разтроило Майкъл, който си обещал, че ще докаже на треньора, че е допуснал грешка. Той усилено тренирал и се усъвършенствал. Стигнал до училищния отбор, после до университетския и така до NBA.
Gettyimages

Това разстроило Майкъл, който си обещал, че ще докаже на треньора, че е допуснал грешка. Той усилено тренирал и се усъвършенствал. Стигнал до училищния отбор, после до университетския и така до NBA.

Харисън Форд

Един от най-трудните, но интересни стартове в Холивуд е този на Харисън Форд. В началото на кариерата си, актьорът има редица второкласни роли. След 15 години той напълно се отчаял и решил да се отдаде на дърводелство.

Най-сексапилните мъже в историята на класацията на People (СНИМКИ)

Харисън Форд години наред се превъплъщаваше в ролята на Хан Соло
Харисън Форд Gulliver/Getty Images

Нещата вървели добре за него и дори наел работници. Това продължило около 8 години. Тогава Джордж Лукас случайно попаднал на дърводелеца, който ремонтирал офиса на Франсис Копола. Поканил го да чете сценарий. Така Харисън се сдобил с ролята на Хан Соло и скоро станал звезда.


Вижте останалите седем звезди, които започнаха кариерата си с провал