Жената, която помогна на Тръмп да стане президент
Жената, която помогна на Тръмп да стане президент / Guliver/Getty Images

Колкото и странно да звучи, но именно жена помогна на Доналд Тръмп да спечели американските президентски избори и да опровергае прогнозите на социолозите, че победител ще е Хилари Клинтън, предаде Франс прес.

Тази жена е 49-годишната Келиан Конуей. Тя ръководеше предизборната кампания на Тръмп и в нощта на изборите милиардерът специално й благодари.

Новото първо семейство: Три брака, пет деца и осем внуци (СНИМКИ)

Конуей е руса, елегантна майка на 4 деца. Тя пое предизборната кампания на Тръмп през август, когато допитванията сочеха, че милиардерът изостава, и в крайна сметка тя стана първата жена ръководител на кампания, станала свидетел на победата на кандидата си.

Конуей е работила в екипа за предизборни сондажи на Роналд Рейгън. Ръководитела е един от комитетите, подпомагащи финансирането на кампанията на републиканския сенатор от Тексас Тед Круз, най-сериозния противник на Тръмп по време на първичните избори в Републиканската партия. След поражението на Круз Тръмп я привлече на своя страна.

Помните ли Доналд Тръмп в „Сам вкъщи" и още куп холивудски филми? (ВИДЕО)

Конуей има агенция, наречена Полинг къмпани, специализирана в допитвания, съсредоточени върху жените. Услугите й редовно използват големи марки, компании и организации.

По време на работата си като директор на предизборната кампания на Тръмп, Конуей се допитваше до Иванка Тръмп, най-голямата дъщеря на магната, за която се смята, че има най-голямо влияние върху него.

Изборът на Тръмп вдъхнови социалните мрежи, вижте реакциите (ВИДЕО)

Стратегията проработи и Тръмп заличи в Туитър най-язвителните си коментари и престана да реагира буйно на най-дребните нападки срещу него. Това бързо спечели на Конуей прякора Мамчето, понеже успявала да държи под контрол милиардера. Конуей произхожда от скромно семейство от Ню Джърси. Отгледана е от самотна майка.

Вчера тя каза, че Тръмп й е предложил пост в бъдещата си администрация, но не уточни какъв.

Източник: БТА