/ ThinkStock/Getty Images
Южнокорейската полиция разпита две звезди на кей-поп музиката във връзка с видеозаписи, проституция и заговори за изнасилване, а трети певец напусна групата си заради скандали, които разтърсиха музикалния бизнес на страната, предадоха Ройтерс и Франс прес.
 
Момчетата, които изведоха корейската поп култура на световната сцена, са обвинени, че желанието им за слава и богатство надделява над морала.

Обвиниха корейската К-поп звезда Сеунгри в склоняване към проституция
 
Певецът Ли Сеун-Хюн, известен със сценичното име Сеунгри от групата "Big Bang" или като "великият Гетсби" на Южна Корея заради разточителния си стил, е обвинен в "сексуален подкуп".

Сеунгри (вляво) е член на К-поп групата Биг бенг
Сеунгри (вляво) е член на К-поп групата „Big Bang“ Gulliver/Getty Images

Според обвиненията, които Сеунгри отрича, в старанието си да привлече чуждестранни инвестиции в своя бизнес певецът е предоставял и заплащал сексуални услуги за чужденци, както и че е склонявал млади жени към предоставянето на такива услуги.

„Издай твоята свиня“, „Не, означава не“, „Аз Също“: Годината на „ефекта Уайнстийн“
 
"Извинявам се на нацията и на всеки, който е засегнат", каза Ли пред журналисти. 
 
Друг певец и телевизионна знаменитост в Южна Корея - Джунг Джун-Юн, бе арестуван и разпитван в същия полицейски участък. Той е обвинен, че тайно е снимал и разпространявал видеозаписи с интимни контакти с различни жени. Звездата има забрана да напуска страната, докато трае следствието.

Джунг Джун-Юн
Джунг Джун-Юн Gulliver/Getty Images

Ли и Джун са членове на едни и същи групи в интернет за споделяне и коментиране на видеозаписи. Двамата са се шегували как дрогират и изнасилват свои партньорки.

„Грозната истина за Холивуд“: Звезди призоваха за промяна
 
"Порно отмъщението" спрямо бивша партньорка също набира популярност в интернет. На корейски език то се нарича "молка" и се разпространява като епидемия сред южнокорейските мъже.
 
Трети корейски поп певец - Йон Джун-Хюн изрази угризения за това, че е гледал в Instagram видеозапис на Джун и е писал непристойни коментари.
"Беше глупаво от моя страна", каза той и отрече сам да е правил и разпространявал незаконни записи. Той каза, че напуска групата си "Highlight", за да запази репутацията ѝ.

Идва ли краят на холивудските прослушвания в хотелски стаи?
 
Коментаторите от корейския шоубизнес обвиниха мениджърите, за които се знае, че подлагат на най-строго обучение младите звезди и контролират всеки аспект от живота им. Откриването на успешна песен и формула за танц става за сметка на морала на изпълнителя. Продуцентските дружества прикриват проблемите, докато не стане твърде късно.
"Ако агенциите не се грижат достатъчно за своите звезди, включително и чрез възпитание и преодоляване на стреса, те просто отглеждат ходещи бомби със закъснител", казва Ким Сун-Су - музикален коментатор.
 
Петиция до южнокорейския президент за разобличаване и спиране на недостойните практики и скандали в развлекателната индустрия вече е събрала повече от 200 000 подписа.
"Срам ме е, че съм била фен на "Big Bang", казва Джени Юсден - учителка по английски език в Южна Корея.
 
Друга почитателка на групата – 52-годишната японка Каори Кувабара, която смята да подаде писмена молба за отговор до "Уай Джи Ентъртейнмънт", каза, че агенцията трябва да даде обяснения.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА