Седем прогнози за развитието на медицината, търговията, интернета и техниката
Седем прогнози за развитието на медицината, търговията, интернета и техниката / ThinkStock/Getty Images
В най-близкото технологично бъдеще ще има повече кибератаки, услугите ще са по-автоматизирани и виртуалната реалност ще е неизбежна, съобщи Лента, позовавайки се на американското списание "Уайърд".

Богатите ще могат да си купят безсмъртие
 
Прогнозите, направени от експерти за списанието, са за развитието на медицината, търговията, интернета и техниката.
 
№1 Кибератаки
 
Първата прогноза е свързана с кибератаките. Според експерти от списанието те ще станат по-чести, а от действията на хакерите ще страдат както обекти на инфраструктурата, като например големи заводи и предприемачи, така и обикновени граждани.

Да надникнем в бъдещето: Как ще живеят нашите деца и внуци? (ВИДЕО)

хакери хакер хакерска атака
Thinkstock/Getty Images

№2 Автоматизирани услуги
 
Магазините скоро ще бъдат автоматизирани и няма да имат човек на касата. Ще можем също да си пазаруваме необходимите продукти чрез приложение, а те ще ни бъдат доставяни от роботи, прогнозират авторите.
 
№3 Изкуствен интелект, който разпознава човешките емоции
 
Засегнат е и въпросът за обработката на лични данни. Според експертите в бъдеще изкуствения интелект ще може да разпознава човешките емоции по изражението на лицето и така да предлага тези или онези стоки и продукти.
 
№4 Промяна на човешката ДНК
 
Що се отнася до медицината, до няколко години лекарите сигурно ще могат успешно да променят човешката ДНК, така че да могат да лекуват генетични заболявания и тази технология би трябвало да стане достъпна.

Предсказания за бъдещето, които са на път да се случат (ВИДЕО)

лекари
ThinkStock/Getty Images

№5 Роботи вместо шофьори
 
В транспорта пък роботи ще заменят шофьорите на дълги курсове. Това ще позволи на превозвачите да направят много икономии.
 
№6 Виртуална реалност
 
Според шестата прогноза виртуалната и допълнителната реалност ще се използват повсеместно и в бъдеще без тях работата ще е невъзможна.

Прогноза: Светът на бъдещето

Виртуална реалност
ThinkStock/Getty Images

№7 Блокчейн технологии
 
Седмата прогноза е за блокчейн технологиите. Те ще позволят в работата на големите доставчици на услуги, като например таксита, интернет-магазини, социални сайтове, да участват всички ползватели.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА